Datum

14 oktober 2017 8:30

Accommodatie

Onbekend

MvR 2 dus. Zonder Jakob die van de vakantie geniet. Een team dat bij de eerste wedstrijden niet veel doelpunten had gescoord en niet veel doelpunten had tegengehouden. Maar voor we aan de wedstrijd beginnen eerst nog de uitslag van de prijsvraag van vorige week. Geen inzendingen gekregen. Dat is natuurlijk niet omdat niemand zin heeft om mee te doen, toch?, maar omdat het gewoon erg moeilijk was.

Jullie zitten daarom nu te springen om de juiste antwoorden en hier komen ze. Mocht je toch tot de categorie "interesseert me niet" horen, dan sla je de komende paragraaf maar over.

1. MvR staat voor Marinus van Rooijen, één van de Martelaren van 's-Heerenberg. Als je over die Martelaren meer wilt weten, er zijn boeken van en je kunt ook naar een herdenkingsdienst. Dat je het weet.
  2. NAC staat voor NOAD ADVENDO Combinatie. En dat staat weer voor Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie waarmee het met 80 letter de langste clubnaam ter wereld is. Dat je het weet,
  3. ADO staat voor Alles Door Oefening. Op zijn Haags: Achtelijkuh Dronkuu Opahh
  4. PSV staat voor Philips Sport Vereniging. Je kunt bij die sportvereniging naast voetbal ook handballen, honk- en softballen, zwemmen en waterpoloën. Dat je ook dat weet.
  5. PEC staat voor PH EDN Combinatie. Wat weer staat voor Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie. Die laatste naam is wat mij betreft één van de mooiste namen van een voetbalclub ooit. Jammer dat ze hem afkorten.
  6. AZ staat voor Alkmaar Zaanstreek. Het kan dus saaier dan DVOV.
  7. VVV staat voor Venlose Voetbal Vereniging. Kortom het kan dus ook nog saaier dan AZ.
  8. SPAL staat voor Società Polisportiva Ars et Labor wat natuurlijk ook een bijzonder mooie naam is. Maar in het Italiaans klinkt alles eigenlijk erg mooi. Zelfs VVV zou er mooi klinken
  9. RB Leipzig staat voor Red Bull Leipzig en daarmee het symbool voor de teloorgang van namen van voetbalclubs.
  10. En tenslotte hadden we nog de Amsterdamse Voetbalclub, de Zuidlarense Voetbalclub, Aarle-Rixtel Sportvereniging en Zeilbergse Sportvereniging uit Deurne. Die laatste vind ik knap verwarrend. Maar DSV bestond blijkbaar al.

Goed, de wedstrijd dus. We hadden afgesproken de tegenstander te overdonderen. En heel snel de bal te veroveren en te scoren. Deel A van dat plan lukte uitstekend, Plan Deel B en heel stuk minder. Veel ging naast of over. Of werd een hoekschop. Uiteindelijk hebben we rond de 25 hoekschoppen genomen bij deze wedstrijd. ik denk een record voor JO10-1. Die hoekschoppen tellen helaas niet in ons klassement

Hoekschop 23

Jilles' oma was komen kijken. Uiteindelijk brak Jilles de ban en schoot de bal mooi is: 1-0. Helaas stond oma nog op veld 2. Omdat Arnhem toch altijd in geel zwart speelt? MvR blijkt helaas ook in geel zwart te spelen. Na een aanval uit het boekje en een strakke voorzet van Dylan. zette Diede de 2-0 op het bord. Twee echt verdiende punten voor de assist van Dylan.

Verder gebeurde er in de eerste helft niet zoveel. Het enige vermeldenswaardige was dat Fay geblesseerd raakte maar gelukkig kon ze later verder. Dus vloot Benno de scheidsrechter netjes na 20 minuten voor de rust. Twintig minuten?! Maar scheids,  Jeugd Onder 10 speelt zover wij weten 25 minuten?! Benno ging toch maar navraag doen in de kantine en inderdaad 25 minuten speeltijd. Kortom maar afgesproken dat we de tweede helft 27 en een halve minuut doen. Je moet toch wat.

Keeper Lars

In de tweede helft dacht Lars: "Ik kom vast niet in het verslag als keeper". In de eerste helft had hij immers maar wel liefst twee ballen gehad.  Waarvan één een terugspeelbal. Dus hij zette het doel recht. Maar tot zijn grote schrik kieperde daarbij het hele doel om. Nu snap ik overigens ineens het werkwoord kieperen beter. Afijn, na van de schrik te zijn bekomen konden we weer verder. En staat Lars in het verslag.

De doelpuntenmachine kwam de tweede helft eindelijk op gang. .Jilles deed nog een doelpunt voor zijn oma die inmiddels het veld had gevonden. Helaas stond ze op het moment suprême te praten en zag het doelpunt weer niet. Tsja.

Na een doelpunt even rusten

Syrah deed het daarna met links. Haar eerste doelpunt van dit seizoen en gelijk dubbele punten. Teun dacht: "dat kan ik ook" en was attent op een afstandsschot van Jilles. Ook hij zijn eerste doelpunt. Twee nieuwe mensen in de topscorerslijst en twee doelstellingen gehaald. Iedereen heeft nu een doelpunt gemaakt. Het slotakkoord was voor Alex die er twee van afstand inpegelde. 7-0 was het eindstand.

In de Week van de Scheidsrechter nog wel even de complimenten voor Benno. Zorgzaam, betrokken en rustig. Kortom een erg goede scheidsrechter.. DVOV-kwaliteit kunnen we wel zeggen. Twee weken rust en dan een serie zware wedstrijden. Tot dan.