Hoofdklasse 2

25 november 2017 8:30

Spelbegeleider

Onbekend

Huh? Jazeker, er wordt volop geëxperimenteerd bij de pupillen. Bij de senioren is de derde helft al een bekend fenomeen. Vandaag hebben we de test gedaan of invoeren van de derde helft ook bij onze jongste spelers aanslaat.  En? Wat zijn de ervaringen? Overwegend positief. Onze jonge gasten weten, net zoals het meestal bij de senioren gaat, niet van ophouden en kunnen moeiteloos nog even doorhalen, al verslapt de aandacht soms wel.

Maar goed, daar ging het vandaag niet om. Vandaag kwamen de jongste telgen van de geel-swerte trots van Arnhem op bezoek om tegen DVOV JO9-1 te spelen. Het gonsde over de Pinkenberg: ‘Vitesse is er’, ‘Heb je Vitesse al gezien?’. Mooi om deze club op de Pinkenberg te mogen ontvangen.

Onze mannen waren opperst geconcentreerd. Na de nederlaag van vorige week hadden ze wat recht te zetten en wat is er dan niet mooier om dat te doen tegen Vitesse, het team waar ze eerder in een oefenwedstrijd op Papendal overtuigend van gewonnen hadden. Dat geeft zelfvertrouwen. De wedstrijd begonnen we overtuigend. Er werd goed gevoetbald en al snel rondde Felix een mooi combinatie af met een fraai schot van afstand, 1-0. Vitesse werd sterker en scoorde 1-1. Snel daarna kwamen we door een mooie goal van Jesse of Tijn (we weten het niet meer) weer op voorsprong. Vitesse gaf niet op en wist met een handig balletje vanuit een moeilijke hoek onze verdediging en keeper te verrassen. Ruststand 2-2. Na rust zette DVOV er een tandje bij. Het spel werd feller en er ontstonden over en weer kansen.  Uiteindelijk wisten we te scoren, een mooie combinatie werd fraai afgerond door Jason. En hoewel Vitesse nog een paar keer flink aandrong wisten we achterin de boel dicht te houden.  3-2 winst.  Wat een blijdschap en er verscheen een grote permanente grijns op de gezichten van de coaches. Goed gedaan mannen!

Vervolgens was het tijd voor de derde helft. Die verloren we helaas met 4-3, maar dat mocht de pret niet drukken. De winst was al binnen. Het was een mooi voetbalochtend.