Meisjes onder 15, MO15-1, 2e klasse 07

16 december 2017 11:15

Mila Gerritsen

Onbekend

Met een daverende 11-1 overwinning werd de MO15-1 op zaterdag 16 december 2017 overtuigend kampioen in de tweede klasse. Met 27 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van 64 voor en 5 tegen, kan er dan ook geen twijfel over bestaan: wij gaan naar de eerste klasse!

’s Ochtends zag het er overigens nog even penibel uit. We waren namelijk op het hoofdveld ingepland en dat veld lag er aan de beschaduwde Veluwezoom-kant nog enigszins besneeuwd en beijsd bij. Vandaag was immers de dag waarop we kampioen zouden worden en desnoods zouden we daarvoor de schaatsen onderbinden als dat nodig zou zijn! Met behulp van enkele sneeuwscheppen en de sportieve hulp van tegenstander VDZ kon er echter met enige vertraging toch nog aan de wedstrijd worden begonnen. En dus kon het feestje van start. Want waar het in de eerste helft aan de ‘sneeuwkant’ nog wat lastig aanvallen en scoren was, stond het bij rust desondanks al 5-0. In de tweede helft kwamen daar met enkele mooie aanvallen op het ijsvrije deel van het veld nog zes (eigenlijk zeven) doelpunten bij en ook de tegenstander werd een doelpunt gegund. Een mooie afsluiting van deze succesvolle najaarscompetitie dus en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter konden dan ook de champagneflessen worden ontkurkt en werd het veld even aan het zicht onttrokken door het oranje rookgordijn dat in het feestgedruis werd verspreid.

Nadat de champagne op was, sprak de voorzitter een paar mooie woorden. Bovendien was er voor iedereen een fraaie kampioenstrofee en uiteraard ook een frietje en een kampioenscertificaat. Daarnaast werd door de meiden en het teamkader de afspraak gemaakt om op woensdag 20 december 2017 gezamenlijk het seizoen af te sluiten door de bowlingbaan aan de Schelmseweg onveilig te maken. Dat klonk overigens dreigender dan het in werkelijkheid was.

Na de winterstop staan de meiden van de MO15-1 een paar mooie uitdagingen te wachten. Allereerst de deelname aan de DVOV Wintercup op 27 januari, dan de bekerwedstrijd in de achtste finales tegen SC Bemmel op 3 februari en tot slot uiteraard ook nog de deelname aan de competitie in de eerste klasse. Uitdagingen die dit team – zonder dispensatiespeelsters en zelfs met drie meiden die eigenlijk nog de O13-leeftijd hebben – zelf en vooral met elkaar heeft verdiend. Klasse meiden!