DVOV J09-1 bekert door na een knappe overwinning

Scheidsrechter

spelleider

Accommodatie

Onbekend

Spanning en sensatie op de Pinkenberg. Vanochtend bogen de jonge telgen van JO9-1 tegen Jonge Kracht een achterstand van 4-1 om in een klinkende overwinning: 6-4.  En daarmee is het bekeravontuur nog altijd niet ten einde. We gaan gewoon doorrrrr.

Het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Jonge Kracht JO9-1 uit Huissen was een oude bekende. En wat voor een! In een oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen speelde we gelijk. Inmiddels kampioen van de eerste klasse geworden en alle jongens een kop groter. Een niet te onderschatten tegenstander dus. Maar onze jongens waren er klaar voor.  De ‘generale’ vorige week tegen Trekvogels JO9-1, eveneens een kampioen van de hoofdklasse, verliep uitstekend en werd met winst afgesloten.  Vol vertrouwen dus.

Toch ging het in de eerste helft helemaal mis. Aangemoedigd door 3 coaches (!) ging Jonge Kracht er vol op wat resulteerde in 3 mooie goals. We hadden geen weerwoord, enkel een mooie treffer van Jason net voor rust hield ons in de race. Na de rust ging Jonge Kracht door waar ze gebleven waren; scoren, 4-1.   En toen keerde de wedstrijd. De peptalk van de coaches in de rust bleek te zijn binnengedrongen. Het gas werd volop ingedrukt, de beuk ging er in. Jonge Kracht bleek zijn krachten te hebben verspeeld. Mooi goals van afstand van Tijn en Felix (2x) brachten ons gelijk. Vervolgens ging het spel lopen, we kregen meer ruimte en Jesse en Jason brachten met flitsend combinatiespel DVOV op de gewenste voorsprong. Jonge Kracht drong met de laatste moed nog wel aan, maar dit resulteerde niet meer in kansen. Wat een ontlading na het fluitsignaal! Tranen van blijdschap bij ons en van verdriet bij de tegenstander bengelde over de wangen. Hulde aan de jongens van beide teams. Wat hebben jullie er een spannende wedstrijd van gemaakt en allemaal gevochten als leeuwen!  Hulde ook aan onze coaches Jasper en Rob, aan chef veld Maurice, en alle toeschouwers langs de lijn. Bedankt voor deze waanzinnig mooie ochtend!