Datum

28 april 2018 8:30

Accommodatie

Onbekend

Westervoort. Op papier een prima wedstrijd. Wij lekker op stoom de laatste weken. Zij nog geen wedstrijd gewonnen.

We kwamen aan in Westervoort op het moment dat er een flauw zonnetje doorbrak. Alles zag er goed uit. Mooi sportpark in de vroege ochtend. Robotgrasmaaier deed zijn laatste werk zonder te klagen. We kregen als ere-gasten kleedkamer 1. Iedereen was op tijd, en het leek een kwestie van tijd totdat de zon strak en warm aan de hemel zou staan.
Kortom het kan niet fout. Denk je dan.

Donkere wolken

Nou de warming-up was nog niet afgelopen of zonnetje was weg en kleine druppeltjes vielen omlaag. De meegebracht thermoshirts moest toch maar weer wel aan. Alex was er niet. De bal was net te hard, het veld leek een beetje af te lopen. In de eerste paar minuten bleken wij niet uitgeslapen te zijn van de het Koningsfeest van de dag ervoor en bleek de tegenstander niet zo heel goed te zijn, maar wel bijzonder taai. Alsof je met kauwgom aan voeten moest voetballen.
Nou dat deden we dan ook maar. Het spel golfde een tijd op een neer waarbij DVOV duidelijk de bovenliggende partij was. Maar goede schoten richting het doel waren nog zeldzaam. Totdat Jakob een puntertje losliet die precies over de keeper in het doel viel.
In plaats van de bevrijdende eerste goal, was dit een beklemmende eerste goal.  Want daarna ging het spel moeizamer en bij een uitbraak wist Westervoort te scoren.
In de tweede helft nam Lars de keeperstaken van Teun over. In het begin van de tweede helft was het spel weer voor DVOV. Na een goede aanval schoot Dylan hard op doel. De keeper had de bal niet klemvast en Jilles lobte hem handig over de keeper geen  De bal bleef vaak op de helft van de tegenpartij. Na een afgeslagen corner liet Jilles zien dat trainen op met-het-linkerbeen schieten wel degelijk zin heeft. Met een diagonaal linkerbeenschot werd het 3-1. DVOV werd iets te optimistisch, liet een gat voor een snelle uitval van Westervoort: 3-2. De spanning weer terug.

Rust

Uit een corner wist Teun raak te koppen en Diede knalde de bal nog hard over de lijn voor de zekerheid. Maar zoals gezegd, het was niet echt een lekker dagje dus al snel zorgde een verdedigingsfout voor opnieuw spanning: 4-3. Het prubliek zat inmiddels op het puntje van zijn stoel.

Publiek

Daarna hielden de beide dames Syrah en Fay hun hoofd koel en de bal bij de goal vandaan. Dus daar bleef het gelukkig bij. Kwa tegendoelpunten dan.

Want miezer was intussen overgegaan in regen en het was echt koud geworden. De kleedkamer had vervolgens maar twee douchejes en de spelers hunkerde naar warm en uitslapen. En de robotmaaier had het begeven. Westervoort, het lijkt op papier leuker dan in de werkelijkheid.
Nu heel lang geen wedstrijd. En geen verslag. De eerstevolgende en tevens eennalaatste wedstrijd en dito verslag is thuis op woensdag 16 mei.