Bennekom JO9-1

Hoofdklasse 4

26 mei 2018 8:30

Onbekend

Welke strategie volg je als je een week voor de grote bekerfinale dezelfde tegenstander treft in de competitie? Laat je vooral niet zien hoe goed je bent om zo zand in de ogen van de tegenstander te strooien en ze daarmee de indruk geven dat ze makkelijk van je kunnen winnen? Of wil je juist de hele trukendoos opendoen om ze te imponeren of zelfs verpletteren, zodat ze volgende week met knikkende knieën op het veld komen? DVOV JO9-1 koos voor het laatste en zegevierde tegen Bennekom JO9-1 met een klinkende zege: 11-2.

Het was een bijzondere wedstrijd vanochtend op de Pinkenberg. Het toeval wilde namelijk dat we tegen Bennekom in de reguliere competitie moesten en dat we ze volgende week op neutraal terrein in Nijmegen treffen in de bekerfinale. Een generale dus! We speelden sinds lange tijd weer in de vertrouwde samenstelling. Mooi dat iedereen weer van de partij was. Ook was er veel publiek en de zon scheen om half 9 ook al lekker. Wat wil een mens nog meer?

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Zowel Bennekom als DVOV speelde goed en er waren over en weer kansen. Na 10 minuten ging echter de deksel van de trukendoos een stukje open. Soms moet er namelijk iets gebeuren voordat er iets gebeurt (citaat van de legendarische nummer 14). DVOV zette een tandje bij, het spel werd fysieker en een paar goede aanvallen van DVOV werden keurig afgerond. We gingen met een kleine voorsprong de rust in. Na rust vloog de deksel er helemaal af. Met goed samenspel, splijtende passes en slimme spelhervattingen werd Bennekom ronduit weggespeeld. Iedereen voerde de taken goed uit en zelfs iedereen scoorde. Ook onze keeper Kaj scoorde met een verre uittrap, al werd deze jammer genoeg afgekeurd vanwege hinderen van de keeper. Winnen doe je met z’n allen (wederom van nr. 14).

De fanclub stond natuurlijk zo trots als een pauw langs de lijn, terwijl in het uitvak steeds meer gemopperd werd over de arbitrale beslissingen van de spelers op het veld.  Tja, voetbal is simpel. Als de één wint, verliest de ander (nr. 14). Na de wedstrijd gaf de coach van Bennekom te kennen dat hun sterspelers helaas vandaag niet van de partij waren, maar volgende week er zeker zullen staan.  Ja duh! U begrijpt de rivaliteit tussen de clubs neemt toe. Dat belooft komende zaterdag een mooie pot te worden.

Inmiddels is de sfeercommissie van de fanclub druk bezig met voorbereidingen. Bengaals vuur, spandoeken, etc, aan alles wordt gedacht.  En de jongens?  Het gaat allemaal langs hun heen. Die zijn alleen maar bezig met lekker met elkaar voetballen en plezier maken. En dat is het allerbelangrijkste!