VIOD JO9-1G

Hoofdklasse 4

10 maart 2018 8:30

Onbekend

De voorjaarscompetitie is weer van start gegaan. J09-1 speelde zaterdag op de Pinkenberg tegen VIOD J09-1 en verloor in een rommelige wedstrijd met 5-6. Na de wedstrijd waren er veel vragen.

JO9-1 was er klaar voor. Al weken stonden de jongens te popelen om weer een echte competitiewedstrijd te spelen. De winterstop was leuk met een paar oefenwedstrijden op het veld en in de zaal maar duurde natuurlijk veel te lang. Het kersverse team van de maand had er weer zin in! VIOD, eveneens een officieus kampioen van de hoofdklasse van voor de winterstop, was een mooie tegenstander.

Onder ideale weersomstandigheden ving de wedstrijd aan. En zoals we wel vaker dit seizoen gezien hebben was er sprake van een ‘slow’ start. De jongens hebben altijd moeite om op gang te komen en zijn bij het startsein niet direct scherp. Al snel stonden we dan ook met 0-1 achter. Dat is meestal het sein om het gas er op te gooien, maar het wilde niet lukken en snel liep de tegenstander uit tot 1-3. Na de time-out kwam het er dan toch van, zagen we het vertrouwde spel weer terug en gingen we met een kleine voorsprong (4-3) de rust in. En hoewel het spel vaak matig was, we niet bij de les waren en er veel persoonlijke fouten gemaakt werden zagen we ook wel weer briljante acties/reddingen en goede kansen. De supporters van DVOV hadden in de rust het volste vertrouwen in de tweede helft; dan zien we meestal dat het team het verschil kan maken. Helaas bleek het anders te lopen. De tweede helft verliep onrustig. VIOD maakte een dubieuze goal en bleef vervolgens tot het einde aandringen. Bij DVOV ontbrak niet alleen scherpte maar ook de felheid en honger die je van deze ploeg normaal zou verwachten. Spannend bleef het wel tot het einde, maar net voor het eindsignaal schoot de sterke spits van VIOD zijn ploeg alsnog naar de winst.  Een zure en onnodige nederlaag.

Nu is verliezen helemaal niet erg, maar na de wedstrijd werd er nog lang over na gesproken. Zijn ze naast hun schoenen gaan lopen (waar de jury van team van de maand al waarschuwde) of was het  gebrek aan wedstrijdritme veroorzaakt door de Siberische beer? Was de discutabele goal van VIOD in de tweede helft het kantelpunt of maakten we gewoonweg onze kansen niet goed af? Zijn we als supporters verwend met het iedere keer weer een goede afloop en weten we niet meer hoe verliezen voelt?  Ja, we zouden er een Studio Voetbal aflevering mee vol krijgen. Zo veel vragen..  Maar gelukkig is voetbal de leukste bijzaak in het leven en zijn antwoorden niet altijd nodig. Volgende week krijgen de jongens kans om zich te revancheren. Arnhemse Boys uit, altijd lastig. Winst of verlies maak niet uit, als we het vuur maar weer in de ploeg zien. We kijken er naar uit.