DVOV JO10-1

2e klasse 9

10 maart 2018 9:00

Onbekend

Maar liefst vier maanden, 7 dagen 23 uur en 15 minuten moeten wachten maar we hebben weer een wedstrijd gespeeld. De winterstop leek echt eindeloos. En zelfs vooraf aan de wedstrijd waar nog naweeën van de winterstop.

Wel leuke naweeën want eerste werden de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing van beste kopper van 2017, mooiste goal van 2107, topscorer 2017 en nog 6 andere categorieën. Bij navraag vooraf bleek dat slechts 2 spelers wisten dat Ronaldo de titel "Voetballer van het jaar 2017" was geworden maar het hele team voltallig Lieke Martens kon roepen bij de de "Voetbalster van het jaar 2017". Lijkt me toch een duidelijk signaal naar alle domme oudprof-voetbalcommentatoren die het vrouwenvoetbal niet serieus nemen. De huidige jeugd doet dat dus duidelijk wel!

We begonnen de wedstrijd tegen AZ 2000 JO10-1 vrij goed. Maar bij de eerste maal dat de tegenstander in de buurt kwam lag de bal er al in. Het spel werd stapje bij beetje steeds wat minder. Als toptrainer heb ik dan ook Truus achter de hand. ExcuusTruus voor de goed verstaander. Het lijstje van Truus :
  1. Fay was ziek en deed niet mee
  2. Teun was de hele week ziek geweest en was net hersteld
  3. De bal waarmee we speelden was knoeperhard
  4. Alex was twee weken ziek geweest en was net aan, net niet aan hersteld
  5. Dylan had na zijn voetbreuk net weer een week getraind
  6. Op veld 2 lag poep. We dachten hondenpoep maar een kenner in ons team wist te vertellen dat het gans was. Dus toch maar veld 1.
  7. Veld 1 had meer weg van een verlaten stukje Sahara dan van een voetbalveld
  8. Lars had vooral last van zijn lies en tijdens de wedstrijd werd dat de knie
  9. De keeper van de tegenpartij was te goed
  10. De scheidsrechter. Nee, de scheidsrechter laten we buiten dit lijstje. We zijn allang blij dat 13-jarrige jongens hun zaterdagochtend opofferen om ons te fluiten.
Tijdens de eerste helft viel uit een tweede inval van AZ ook het tweede doelpunt. In de tussentijd had Alex hem op de paal gekregen, Diede in de handen van een goed-reddende keeper, Jilles op de lat. En nog een paar goede kansen. Kortom 5-2 was ook een leuke score geweest. Je moet ze er echter wel inschieten....

In de tweede helft werd het allemaal wat minder. De mindere conditie, de lastige omstandigheden, en de stevige tegenstander kregen meer en meer vat op het team. Weliswaar scoorde Alex nog een keer uit een onduidelijke situatie. Die goal werd afgekeurd waarna nog geen 30 seconde later de 3-0 viel. Lars deed nog een paar uitstekende reddingen om de score laag te houden. Teun knokte nog voor wat hij waard was en Jakob besloot eigenhandig de verdediging te versterken. Het mocht niet baten.

Kortom een slechte seizoenstart. Ik kan hier wel stoer gaan roepen dat het allemaal wel goed komt. Maar dat deed Edwin van de Looi ook bij Willem II. Hij is inmiddels weggepest door de supporters. Ik weet niet hoe onze supporters reageren op deze uitslag maar dit zou zomaar mijn laatste stukje  zijn geweest. Tot over twee weken. Of niet.