DVOV JO10-1

Groep 4 09

15 september 2018 8:30

Onbekend

Bert Jacobs, voormalig trainer van Vitesse, introduceerde ooit de term hotseknotsbegoniavoetbal. Een term voor voetbal dat niet om aan te zien is. Op een steenworp afstand van de Gelredrome speelde zich vandaag een wedstrijd af die dit etiket ook verdiende. Onze JO10-1 speelde daar tegen Arnhemse Boys Schuytgraaf. De wedstrijd eindigde onbeslist: 6-6.

Je hebt weleens van die dagen of momenten dat alles lukt. Wat je doet of aanraakt. Alles gaat soepel, makkelijk en je komt in een soort flow terecht. Ja van die momenten waarvan je denkt, zat ik nu maar in het casino. Nou dat soort momenten hadden onze jongens vandaag in de laatste poulewedstrijd van de bekercompetitie dus NIET.

Er moest gewonnen worden, en liefst met ruime cijfers, om een beetje zekerheid te hebben om eerste in de poule te eindigen (en door te kunnen in de bekercompetitie). De flow van de uitstekende vorige wedstrijd werd deze week tijdens de training goed doorgezet. De jongens waren er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. In het begin van de wedstrijd ging het echter meteen mis voor DVOV. De tegenstander strafte een aantal misverstanden en persoonlijke fouten af en we stonden direct op achterstand. Ook al is dat even schrikken, de fanclub maakte zich daar nog niet zoveel zorgen om. Dat verhaal kennen we nu onderhand wel; wakker worden jongens! Maar het liep gewoon niet. Van samenspel was geen sprake en veel ballen werden bij de tegenstander ingeleverd. Toch stonden we bij rust: 4-4. Met, eerlijk is eerlijk, wel hele fraaie goals van Tom en Raqiedion. Na rust werd het spel er niet beter op. Arnhemse Boys scoorde direct. ‘Slappe hap’ riep de ene coach, terwijl hij wanhopig naar boven keek en de andere coach hoofdschuddend niet wist waar hij moest kijken. Dat horen en zien we toch niet vaak, maar ze hadden wel gelijk.

Ook al was het spel weinig overtuigend, het team toont altijd veerkracht. Zo ook nu, 5 minuten voor tijd kwamen we dan toch op voorsprong door 2 goals van Jason. Lekkerrrr. In de laatste minuut sloeg het noodlot echter toe. Door wederom fouten van DVOV wist Arnhemse Boys de stand weer gelijk te trekken; 6-6.  Het zat er gewoon niet in vandaag.  Tja, een wedstrijd om snel te vergeten.  En dit verslag ook!