Groep 5 16

15 september 2018 8:30

Onbekend

In alle vroegte (en kou) staan we langs de zijlijn op veld 4A1.
Krap 2 minuten na de aftrap maakt het team meters vanaf achter en is de 1e kans.
Bij de 2e aanvalspoging schiet Lef knap raak op aangeven van Rubinho, 4 minuten gespeeld 1-0 voor!

Het spel is spannend en het team past goed toe wat ze op de trainingen leren; ze onderscheppen de bal, spelen rond, Rubinho blokked de tegenstander en Jinte en Lef verdedigen goed op het middenveld.

Keeper Jesper komt uit en de bal gaat net naast! oef!
De uittrap komt bij de tegenparij terrecht die vanuit het niets een schot op doel lanceren... maar Jesper heeft de bal vast. Go Jesper!

Vanui de volgende aftrap die wederom bij de tegenpartij komt en wat hoge ballen in de lucht, waarbij ook Ziggy in de achterhoede hem de lucht in schiet is het na 8 minuten spelen alsnog gelijkspel 1-1.

We vervolgen de wedstrijd en Lennard geeft een mooie paas op Lef maar helaas valt de tegenstander en gaan ze wisselen... We hervatten en een kans voor Lennard 10 minuten na het startsein. Opnieuw een kans nu vanuit een corner genomen door Rubino die overgaat in nog een corner die Ziggy neemt maar Rubinho hoog overschiet.

De keeper van de tegenpartij trapt uit maar rechtstreeks in de benen van Rubinho die deze kans voluit benut: 2-1 (8.43 uur)

Als we verder gaan zien we vanaf 2 meter een schot op doel van Lef maar deze gaat over.
Isabel paast naar Lef, Lef paast naar Lennard maar de bal gaat uit. Weer Lennard in actie, hij houdt de bal binnen de lijn met een hakje.
Ziggy doet zijn best in de achterhoede, daar is een redding van Jesper... Rubinho paast naar Lef, Isabel blokked de tegenstander, Lef schiet op de paal... Ow ow wat een spanning, wat een spel! Stuk voor stuk laten ze progressie zien.  Hulde aan de trainers wat is dit leuk om naar te kijken. Met 2-1 gaan we de rust in.

Rubinho en Lef trappen de 2e helft af, direct zien we 3 spitsen voor : Rubinho, Ziggy die vanuit de achterhoede de kans krijg om naar voren te gaan en Lef die vanuit het middenveld opkomt.
Ziggy neemt een corner en niemand verwacht het maar Lennard schiet op doel, RAAK!! GOAL!!
D.V.O.V. is in euforische stemming. Ook de ouders langs de lijn gunnen na 2 verloren wedstrijden de kinderen enorm de winst. Niet tenmin omdat ze dit ook dik verdienen door gewoon te laten zien wat ze leren op de training.
Maar we zijn er nog niet... en onze tegenstanders hebben toch allen al een jaar ervaring... dus wel blijven opletten!

De Bataven in de aanval, Isabel staat alleen in de achterhoede en ziet 4 man op zich afkomen... Maar ze blokked een man en de bal gaat over. Pfft daar komen we goed weg.

Hoekschop Lennard, Lef paast maar de bal gaat over de achterlijn. Lef neemt een corner maar de voorzet is te hard. Ziggy neemt de volgende corner, Isabel aan de bal maar redding op de lijn.. We zien in de slotfase nog een kans van Lennard en 4x een actie van Ziggy met schot op doel... doch ook knappe reddingen van Jesper.
In de laatste minuten valt de 4-1 door een treffer van Lef! Bam! D.V.O.V.  heeft de winst in huis!! tralalala