JO11-1 gaat de strijd aan, maar houdt het hoofd koel

1e klasse 03

10 november 2018 9:30

Bertel Hendriks

Onbekend

Wat doe je als trainer wanneer jouw team moet spelen tegen de koploper, die in 6 wedstrijden 36 doelpunten heeft gemaakt en er maar 10 tegen heeft gekregen? Met dat gegeven worstelde de trainer van Bemmel in zijn voorbereiding. Hij vertelde na afloop dat hij tegen z’n team had gezegd om er maar vol in te gaan. Dat hebben ze dan ook met verve gedaan.

De JO11-1 van DVOV ging mee in de strijd maar bleef er ook nog bij voetballen en kreeg dus volop kansen, maar wist die in het eerste kwart niet te verzilveren. Een ongeschreven voetbalwet luidt dan dat die aan de andere kant valt. En ongeschreven of niet; wet is wet. Uit een uitbraak scoorde Bemmel met een droge knal.

DVOV bleef de mooiste kansen creëren. Soms tot centimeters voor de goal, maar steeds ging de bal op miraculeuze wijze naast of over. Tieme doorbrak de betovering door vlak voor de thee met een streep voor de gelijkmaker te tekenen.

Vanwege blessures waren er wat omzettingen waardoor de tweede helft wat rommelig begon en DVOV wat zoekende was. Maar dan zijn daar de dode spelmomenten om er wat leven in te brengen. Uit een indraaiende corner van Aron plaatste Koen Entius de bal met de binnenkant voet richting de achterlijn. Tergend langzaam ging de bal richting de streep, de keeper nam nog een snoekduik maar het mocht niet meer baten; 2-1.

Het werd toch nog spannend want Bemmel perste er een laatste offensief uit en tegelijkertijd wilde DVOV de voorsprong koesteren. Daarmee riep DVOV eigenlijk de problemen over zich af.

Het was Bemmel die de complimenten mee naar huis nam voor hun strijdlust, maar het was Yin die de punten veiligstelde door de 3-1 te maken.

In de DVOV kleedkamer was het nog lang onrustig .