Datum

3 november 2018 8:30

Accommodatie

Onbekend

Op een drukke Pinkenberg ontvingen onze mannen van DVOV JO10-1 tegenstander SML JO10-1.  Na een uurtje voetballen lieten we ze vertrekken met een dikke nederlaag.  DVOV won met speels gemak 14-2.

Het was fris vanochtend. Een lekker nachtvorstje zorgde voor een mooie wit kunstgrasveld, waarop Syb en Marcel van team Smit al vroeg in de weer waren om het veld uit te zetten. Het zag er keurig uit heren! Chef veld Maurice kan trots op jullie zijn. Wie er ook keurig uitzagen waren onze jongens. Ze zijn in een nieuw trainingspak gestoken door Veldman Sport. Mooi hoor, iedereen weer in een strak pak. Dank aan de sponsor en hulde voor Rob die dit weer goed geregeld had.

De mannen begonnen gedreven aan de wedstrijd. Al snel stonden we 2 – 0 voor na een paar mooie aanvallen over verschillende schijven die vakkundig werden afgerond door Raqiedion. Met mooie kopbal uit een corner kwam SML even terug, maar daarna waren het weer onze mannen. Raqiedion ging door met scoren. Felix kwam over de linkerflank continue over de tegenstander heen en met een prachtig schot (later bekende hij dat het een voorzet was) werd de keeper verschalkt. En Tom zette zichzelf met een mooi passeerbeweging vrij en schoot raak. Bij rust was het 5-1. Het ging allemaal heel makkelijk, zonder echte zware inspanning. In de rust probeerden de coaches de jongens scherp te houden, om te voorkomen dat de gemakzucht zou toeslaan. Dat lukte. Na rust bleven we doorgaan. We zagen mooie combinaties en met enige regelmaat werd de tegenstander dol gespeeld. Door ze met power te passeren (o.a. Rein) of heel subtiel door de benen te spelen (o.a. Jason en Julius). Er vielen prachtige goals. Een echte topper was de dropshot van Jesse recht over de keeper heen. Na de time out in de tweede helft wisselde Kaj van positie. Hij had het koud gekregen in de goal en maakte in de laatste 10 minuten nog even furore als pinchhitter met twee goals als resultaat. Eindstand 14-2.

Heel goed gespeeld mannen. Jullie hebben mooi voetbal laten zien en het plezier straalt er vanaf. De fanclub hoopt wel dat de komende weken de tegenstand wat groter wordt en het wat meer gelijkwaardige wedstrijden worden. We zien namelijk naast goed voetbal ook graag strijd en passie. Wie weet volgende week wel, dan komt DZC op bezoek.