2e klasse 05

2 maart 2019 9:45

Onbekend

Op het mooie, maar (vanwege de carnaval) erg lege, voetbalcomplex van DVO Duiven werden we deze zaterdag welkom geheten. Na een inspirerende teambespreking in de kleedkamer, bestormden onze talenten het veld. Zo veel mogelijk naar voren was de opdracht.

Xabi begint de wedstrijd tussen de palen als keeper en zorgt meteen voor twee mooie reddingen. Na twee tegendoelpunten wordt duidelijk dat er deze zaterdag iets mist. De vermoeidheid zit in de benen en het team heeft minder pit dan de vorige wedstrijden. Stan heeft nog steeds last van zijn blessure en Charlie is lekker op vakantie. Eén wissel beschikbaar, dus minder mogelijkheden om even bij te komen. Ondanks dat zijn er een aantal mooie acties zichtbaar. Thijn en Rai'Sheel zetten een mooi één-tweetje op. Skyler zit lekker in de wedstrijd. Hij schiet de bal mooi naar voren. Max neemt de bal aan en waagt een schot op het doel. Jammergenoeg net naast de paal. Het lukt niet om genoeg druk te zetten en bij het eerste rustmoment is de stand 4-0.

Matthew komt het team versterken in plaats van Skyler. Hij komt goed in de wedstrijd en laat zich meteen zien. Er volgen een aantal schoten op het doel, maar ze vliegen aan de verkeerde kant van de paal. Bij de tegenpartij lukt het scoren wel. Inmiddels hebben we negen doelpunten tegen. Door een mooie redding behoedt Xabi het team voor de 10-0. Tijd om even bij te komen in de rust.

Na de rust starten we met een frisse keeper: Mees neemt de plaats in van Xabi. En hij mag meteen aan de bak. De tegenpartij is niet te stuiten en onze verdediging laat te wensen over. Vlak na de rust wordt er drie keer gescoord. Matthew maakt het de tegenstander moeilijk en laat zich niet zo maar voorbij lopen. Thijn doet nog een poging tot een aanval. Jammer genoeg leiden we steeds balverlies. Na een mooie voorzet van Matthew is de hoop op Max. Zal dat ene doelpunt er dan toch nog inzitten? Helaas wordt er net naast geschoten. Mees komt een aantal keer mooi uit zijn goal en voorkomt daardoor een verdere puntenuitloop. Xabi en Thijn gaan nog een keer in samen in de aanval, maar het mag niet baten. Deze zaterdag moeten we het doen met een indrukwekkend verlies van 16-0.

Bij carnaval hoort een kater; laten we het daar maar op houden...