DVOV JO8-2

2e klasse 05

23 februari 2019 8:30

Onbekend

Even dachten we zaterdag dat we op bezoek bij OVC85 in Oosterbeek op het verkeerde veld waren beland. Onze tegenstanders waren zo’n twee koppen groter dan onze kleinste spelers. De jongens lieten zich er echter geheel niet door afschrikken. Wel moesten ze even wennen aan het vroege tijdstip. Niet iedereen was de eerste minuten even goed wakker. Helaas misten we deze zaterdag twee teamleden op het veld. We hopen dat Matthew er volgende keer weer bij kan zijn en dat Stan dan weer hersteld is van zijn blessure. De laatste was trouwens wel een prima supporter!

De eerste minuten waren dus even inkomen, tijdens de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Het lukte de jongens niet goed om over de middellijn te komen. En dat lukte de tegenpartij wel. Charlie liet een aantal prachtige reddingen zien; helaas vlogen er ook drie treffers in. Na een mooie manoeuvre van Thijn namen de mannen revanche: Rai’sheel maakte het eerste doelpunt. Af en toe zijn de jongens zo druk met showvoetbal dat het passen erbij inschiet. Na het zesde tegendoelpunt wordt er extra druk gezet door dichter op de tegenstander te zitten. Dat voorkomt een verdere puntenuitloop. Na de eerste tien minuten volgt een treffende analyse van Mees:”Hun lopen ons gewoon de hele tijd in de weg”.  Zo is het maar net...

Vol goede moed weer in de aanval. Max ontfutselt op vakkundige wijze de bal van de tegenpartij. Jammer genoeg eindigt dit in een schot op de paal. De jongens komen goed terug in de wedstrijd en maken het de tegenstander moeilijk. Dat wordt beloond met een tweede doelpunt!

In de tweede helft gaat Xabi op keep. Charlie komt in het veld met een mooie schot op het doel; helaas net naast. De tegenstanders ogen wat moe; onze jongens gaan echter onverstoorbaar door. Ze blijven druk zetten. Ging die bal er maar wat vaker in! En dan scoort Rai’Sheel, na een mooie actie van Max, zijn hattrick. Xabi keept uitstekend, ondanks dat vliegen er nog wat tegendoelpunten in. Desondanks blijven de jongens lekker voetballen. Skyler maakt nog een mooie actie, waardoor de 11-4 bijna werd behaald. Om met de supporters van de tegenpartij te spreken: “over twee jaar durven we niet meer tegen dit team te spelen!” Lekker bezig jongens!