Eldenia JO8-2

3e klasse 08

13 april 2019 8:30

Onbekend

Vandaag mogen we weer op het eigen honk aan de bal. Het gras is nog half bevroren op de Pinkenberg, maar zodra de zon door komt is het goed te doen. Vlak na de afstrap is Eldenia direct dreigend aanwezig. De eerste aanval van de bezoekers volgt snel en resulteert op een schot naast het doel. We kunnen weer adem halen... Max laat dit niet op zich zitten en gaat in de tegenaanval. Hij komt een eind, maar strandt bij de penaltystip. Hierna breken we veelvuldig uit en zijn we voornamelijk in de aanval.

De tegenpartij is echter sterk in de verdediging; af en toe lijkt het wel of er drie keepers zijn in plaats van één. Een verre uittrap van de keeper resulteert in het eerste tegendoelpunt. Na de uittrap van keeper Thijn komt de bal bij Rai'Sheal terecht. Hij grijpt zijn kans en pingelt via de rechterflank naar voren. Daar wordt de weerstand te groot en lijdt hij balverlies. De bal komt weer op onze helft terecht. Charlie toont zich een goede middenvelder en voor even kan de aanval worden geweerd.

Voor even, want het volgende schot is iets te hoog voor sluitpost Thijn: 2-0. Na de uittrap zet Xavi de aanval in. Max gaat met hem mee, maar scoren lukt niet. De bal blijft echter aan de goede kant. Er vindt heel wat gefrummel plaats bij de goal, de bal lijkt er maar niet in te willen. We zijn voornamelijk op de helft van de tegenpartij te vinden. Maar juist dan ziet de tegenpartij zijn kans om uit te breken. Dat resulteert in het vierde doelpunt tegen. Net als de kans groot lijkt om de nul van het scorebord te krijgen, klinkt het eerste fluitsignaal.

De nul blijft nog even staan. Mooie acties zijn er genoeg te zien, maar er lijkt niet door de verdediging heen te komen. De tegenpartij blijkt goed in hoge ballen in het net. Dat is voor onze jongens nog een grote uitdaging. Al snel volgt het vijfde tegendoelpunt. Skyler geeft vanuit de achterhoede een prachtige voorzet aan Xavi. Maar hij schiet mis. Stan gaat vervolgens in de aanval en lost een mooi schot op het doel. Rai'Sheal en Xavi zetten een mooie combinatie neer, maar ook dit keer wil het niet lukken. En ook Max schiet net naast. Ook een corner eindigt achter in plaats van in het net. De kansen zijn er zeker, maar het scorend vermogen van de jongens blijft nog achter. En dan valt vlak voor de rust het zesde tegen doelpunt. In de rust wordt er gewisseld in posities. De coaches zetten het team in de sterkste opstelling. Op hoop van zegen...

Na de rust lijken de jongens meteen beter in de wedstrijd te zitten. Zodra Xavi in bezit is van de bal geeft hij hem over aan Rai'Sheal. Die laat een mooi stukje techniek zien en komt weer gevaarlijk dichtbij het goal. Helaas neemt de tegenpartij de bal over. Stan laat het er niet op zitten en verbeten pakt hij de bal af. Hierna komt er een schot op doel, maar de bal wil er nog niet in. Dan dreigt er ook aan de andere kant van het veld gevaar. Keeper Charlie laat zich meteen van zijn beste kant zien en schittert door een prachtige redding.

Meteen na de uittrap komen we weer op de goede helft terecht. Stan schiet rakelings naast de goal. Daarna gaat Max echter in de actie, hij schakelt een aantal verdedigers uit en daar is eindelijk het verlossende eerste doelpunt! De remmen gaan los... Rai'Sheal zorgt voor de 6-2. Xavi en Thijn zetten een mooie actie neer, de bal komt via een mooie pass bij Rai'Sheal terecht. Jammergenoeg belandt de bal net naast de goal. Mees en Matthew zorgen voor een ijzersterke verdediging. Matthew geeft een scherpe pass naar voren, waardoor de voorhoede een schot op het doel waagt. Naast... Dan breekt de tegenpartij nog een keer uit en scoort het zevende doelpunt. Na de uittrap van keeper Charlie volgt een mooie actie. Helaas eindigt die in handen van de keeper.

Na nog een kort rustmoment, zijn de jongens meteen weer dreigend aanwezig. Vanuit de uittrap zorgt Skyler voor een mooie kans. De bal gaat er niet in. Regelmatig moeten de mannen eraan herinnerd worden dat ze op hun positie blijven. Zolang ze dat doen, zijn ze samen ijzersterk. Ook al is de tegenpartij groter en ouder; ze staan (bij) hun mannetje. Matthew en Mees brengen de bal in mooi samenspel weer naar voren. Van daaruit lukt het Xavi om te scoren. De drie doelpunten geven nieuwe moed. Er volgen een aantal prachtige kansen.

Maar de bal eindigt naast, op de paal of in de handen van de keeper. Even lijkt het erop dat het bij deze drie zal blijven. Totdat het Max lukt om na een technisch hoogstandje de bal in het goal te schieten. Dat geeft moed. Rai'Sheal volgt zijn voorbeeld en zorgt voor de 5-7. Balstopper Mees blijft scherp en voorkomt een verdere uitloop van de tegenpartij. Een eindverschil van twee punten. En dat is heel goed gedaan, want om met de tegenstanders te spreken: "wij zijn al twee jaar ouder en veel groter".