DVOV JO8-2

3e klasse 08

4 mei 2019 8:30

Onbekend

Elst, zaterdagochtend half 9. Na twee weken meivakantie hebben onze jongens er weer zin in. Genoeg tijd om uit te rusten, zou je zeggen. De ouders staan weer langs de lijn om vol overgave aan te moedigen. Een onverwacht zonnetje breekt door boven het mooie grote sportcomplex van Spero. Maar wat is er aan de hand? De eerste helft maken onze mannen een nogal vermoeide indruk.

Desondanks komen we al heel snel op een 0-1 voorsprong door een prachtige actie van Thijn en een doelpunt van Xavi. Vlak hierna weer een mooie pingel van Thijn. Hij komt alleen voor het doel, maar een speler van Spero geeft hem een duw waardoor hij vlak voor doel valt. Helaas geen doelpunt en de wedstrijd wordt hervat. Hierna heeft Spero vooral balbezit. Binnen 7 minuten vliegt de bal vijf keer in ons doel: 5-1. Uiteraard geven we niet op en Max probeert het met twee mooie acties, maar de bal gaat er net niet in.

Een corner van Spero en een mooie redding van Stan zorgt ervoor dat Spero niet verder uitloopt. Rai laat een mooie actie zien, wat resulteert in 5-2. Vlak hierna schiet Thijn op het doel maar de bal gaat net naast. Ook probeert Max het nog een keer. We lijken patent te hebben op naast schieten, want ook deze bal mist het goal.  Spero heeft vervolgens veel balbezit en schiet voor rust nog 2 doelpunten: 7-2. Tijd om uit te blazen en bij te komen. En tijd voor een peptalk. onze mannen worden even flink wakker geschud door de coaches en trainer.

De 2e helft begint en de teambespreking heeft zijn werk gedaan; ze vechten terug.  Door een mooie pass van Xavi naar Thijn, maakt Thijn een mooi doelpunt: 7-3. Stan heeft een paar mooie reddingen en ook Mees en Charlie zorgen ervoor dat Spero niet verder uitloopt. Dan vallen er toch nog 2 doelpunten door Spero: 9-3. De tegenpartij wordt echter zichtbaar moe en DVOV zet de turbo er nog even op. Mathew schiet de bal prachtig naar Max die de bal raak schiet: 9-4.

Skyler valt op door te blijven jagen en de bal af te pakken van Spero. Onze achterhoede met Mees, Charly en Mathew blijven sterk verdedigen waardoor het spel zich nu vooral voorin afspeelt. Rai krijgt de smaak te pakken en speelt wat mannetjes voorbij en komt 2 keer achter elkaar alleen voor doel. Dat resulteert in twee prachtige doelpunten: 9-6. Max laat ook zijn talent zien door een mooie actie en passt naar Thijn. Vlak voor het doel maakt Xavi het af. Wat leuk om deze prachtige samenwerking te zien: 9-7.

We zien vlak voor het eindsignaal nog een magnifiek tegendoelpunt van Spero door een corner die er direct ingaat. Stand 10-7.  Op het allerlaatste moment komt Max nog in actie. Hij passeert verschillende tegenstanders en legt de bal mooi in het doel. Wat zijn de jongens goed terug gekomen! Voor rust een achterstand van 7-2 en afsluiten met 10-8. Knap gedaan mannen.  Volgende week vrijdag op tijd naar bed en dan zaterdag meteen in de turbo van start.