Groep 2 06

14 september 2019 15:00

Onbekend

Opstelling

De laatste bekerwedstrijd in de poule gingen we voor groepswinst. Een overwinning op Wageningen leek daarbij op voorhand noodzakelijk, omdat verwacht werd dat concurrent DVE-Trajanus hun laatste wedstrijd wel zou winnen. Dan zou het aankomen op doelsaldo.

Op een mooie nazomerse dag op de Pinkenberg speelden we echter de slechtste eerste helft van dit seizoen. Het baltempo lag veel te laag en bijna alle duels werden verloren. Vroeg in de eerste helft kwamen we al op achterstand door een snelle counter over de snelle en behendige rechtsbuiten van Wageningen. Dezelfde speler tekende aan het eind van de eerste helft ook voor de 0-2 met een lob over de uitgekomen keeper Luca Brugman. Prachtige treffer!

Trainer Robert Grauwde maakte tijdens de rust duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest. “Goudhaantje” Olaf Jonkman verving Martijn van Ingen in de spits en Pelle Ypinga kwam Max Schinkel afwisselen.

DVOV speelde sterker in de tweede helft. De duels werden nu wel vaak gewonnen en het baltempo werd opgevoerd. Toch was er een briljante ingeving van Mark Otten nodig om de boel helemaal goed aan de gang te krijgen. Net over de middellijn zag hij de Wageningse keeper wat ver voor zijn doel staan en met een fantastische lob scoorde hij de “Anschlusstreffer”. Toen ging het opeens snel. Een minuut later kopte Olaf de gelijkmaker binnen uit een corner van Kevin Bastiaanse. Weer een paar minuten later namen we de leiding. Na een mooie aanval zette Kevin voor en kon Olaf de bal binnen lopen: 3-2!

Daarna stokte de aanvalsdrift van DVOV wat. Tien minuten voor tijd vernamen we dat DVE-Trajanus zijn wedstrijd had gewonnen met 2-0. Dat betekende dat we er toch nog ééntje in moesten prikken om verder te bekeren. DVOV probeerde nog eens aan te zetten, maar de wedstrijd had de nodige krachten gekost. De gewenste treffer bleef uit. Geen vervolg in het bekertoernooi dus, maar wel veerkracht getoond.

Zaterdag 21 september spelen we de eerste competitiewedstrijd, in Heelsum tegen Redichem. Komt dat zien!

P.S.: het DVOV 1 Playstation FIFA toernooi in de kantine na de wedstrijd werd gewonnen door Pelle en Jonne, die in de finale te sterk waren voor Ybo en Luca. De hoogste score bij het bowlen ’s avonds was voor Luca (148) die daarmee trainer Robert (145) net achter zich liet. Wie daarna in de stad het meeste succes had is de schrijver dezes niet bekend.