7 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling DVOV 1

Voor de tweede bekerwedstrijd in onze poule spelen we helemaal in Oss. Het huidige Cito 1 zaterdagteam is een volledig doorgeschoven JO19-1 team, zoals wij vernemen.

Na het weggeven vorige week van een 5-2 voorsprong tegen DVE-Trajanus in het laatste kwartier, is iedereen er op gebrand het vandaag beter te doen.

Het spelbeeld is al heel snel duidelijk. DVOV in de aanval en Cito zoekt met voornamelijk lange ballen de lange en snelle centrumspits.

DVOV heeft erg veel balbezit en combineert er lustig op los. Kevin Bastiaanse bedient al in de 5e minuut Olaf Jonkman en die weet er zoals altijd wel raad mee: 0-1!

Cito komt maar sporadisch aan aanvallen toe. DVOV krijgt kansen genoeg, maar probeert iets teveel de bal het doel in te combineren, in plaats van wat vaker op doel te schieten. De prima keepende Cito-doelman voorkomt ook regelmatig erger voor zijn team.

In de 30e minuut verliest Niels Jonkman een duel op het middenveld met de snelle centrumspits en deze kan op links opstomen naar ons doel, dat vandaag verdedigd wordt door Luca Brugman. Met een lage schuiver in de korte hoek laat hij de gelijkmaker optekenen.

DVOV is niet onder de indruk. Twee minuten later zet Sven Kerkhoffs goed druk en verovert de bal op links, bedient Olaf op maat, die wederom onberispelijk binnen schiet: 1-2.

De eerste minuten van de tweede helft probeert Cito wat vroeger druk te zetten, maar daar voetbalt DVOV zich simpel onderuit. Een mooie actie van Kevin in het strafschopgebied besluit hij met een bekeken schot in de hoek, maar de keeper kan zich nog net genoeg strekken om de bal op de paal te tikken. Knappe redding!

In minuut 54 op moet de uitstekende Sven na een stevige tackle op zijn scheenbeen het veld verlaten. Max Schinkel vervangt hem.

DVOV geeft helemaal niks weg, maar de vele kansen, waaronder een knal van Olaf op de paal, worden maar niet verzilverd.

In de 81e minuut is er dan toch de beslissende treffer. Ybo Hendriksen schiet met links de bal onhoudbaar laag in: 1-3. Tevens de eindstand.

Een degelijke overwinning. Volgende week de laatste wedstrijd in deze bekerpoule, tegen Wageningen op de Pinkenberg. Bij winst zal het waarschijnlijk aankomen op het doelsaldo, aangezien DVE-Trajanus ook hun wedstrijd wist te winnen vandaag. Komt dat zien!