DVOV JO8-2

Groep 2 06

31 augustus 2019 11:00

Onbekend

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen starten we in Huissen. Volgens de spelers ons “geluksveld”. Vorig seizoen hebben we  hier namelijk gewonnen met 7-11. Eens kijken of het veld ons dit keer weer gunstig gezind is. Aan het enthousiasme van ons team zal het niet liggen: ze hebben veel zin om weer een balletje te trappen.

Meteen na het fluitsignaal gaat Rai in de aanval, Stan staat prachtig vrij. Er wordt mooi overgespeeld, maar het leidt nog niet tot een doelpunt. Skyler maakt het de tegenstanders moeilijk. Hij loopt lekker in de weg en geeft ze weinig ruimte. De eerste fase van de wedstrijd zijn we vooral aan de kant van de tegenpartij te vinden. Dan wordt het ineens gevaarlijk, Jonge Kracht breekt uit. Gelukkig kan Charlie de bal netjes weghouden bij het doel. De bal komt bij Stan terecht die een prachtige pass geeft aan Skyler. Mooi teamwork mannen! Charlie krijgt balbezit en scoort van afstand een magistrale 0-1. De acties volgen elkaar snel op. Skyler mist op een haartje na het doel. Rai krijgt een herkansing en schiet hem mooi binnen 0-2. De tegenpartij doet een poging om de achterstand in te lopen. Jammer voor hen strandt achter het doel. Vlak na de uittrap krijgt Rai de bal aan de slof. Hij dribbelt moeiteloos richting het doel, maar schiet in de handen van de keeper. Ondanks de overmacht die de jongens laten zien, blijft de verdediging alert.  Mees voorkomt een tegendoelpunt door de bal over de middellijn te trappen. Het lukt Stan om vier tegenstanders voorbij te pingelen en hij maakt een prachtige 0-3. Na de uittrap volgt er een hoop gerommel bij de bal. Ik de chaos grijpt Rai zijn kans en zorgt voor de 0-4. Zowel Xavi als Matthew laten een aantal mooie acties zien. De verdediging en keeper van Jonge Kracht staan echter op scherp en de pogingen worden onderschept. Uiteindelijk is het Rai die, na een strakke voorzet van Xavi het vijfde doelpunt binnen tikt. Het wordt zichtbaar dat de trainingen niet voor niets zijn geweest. Wat wordt er goed samen gewerkt! Rai passt netjes naar Skyler. Deze geeft een voorzet aan Stan. Stan loopt prachtig in en maakt het af: 0-6. Vlak daarna lost Rai een afstandsschot: mooi in de kruising 0-7. Vlak voor de rust laat Matthew zien wat hij in huis heeft. Een prachtig mooie boogbal zorgt voor de 0-8. Een fijne afsluiting zo voor de rust. Thijn is weinig in actie geweest de eerste helft; hij was dan ook de keeper.

Tijdens de rust heeft de tegenpartij de moed weer bij elkaar geraapt. Ze starten meteen met een doelpunt 1-8. Er ontstaat wat gemakzuchtig voetbal. De jongens laten vaker ballen lopen en benutten hun kansen niet. Na een aantal minuten keert het tij. Thijn maakt een mooie uitloop naar doel, maar strandt op de verdediging. Al snel komt de bal weer in bezit. Charlie lost  een schot op het doel. Deze is net mis. Ook Thijn doet een poging, maar de bal komt net niet over de lijn. De tegenpartij geeft in deze tweede helft wel wat meer druk. Gelukkig staat keeper Matthew op scherp. Hij laat een mooie redding zien.  Na de uittrap komt Xavi heel ver, maar hij loopt vast in twee verdedigers. Na een schot op ons doel trapt keeper Matthew de bal lekker ver naar voren. Charlie neemt hem over en richt op het doel. De keeper staat precies op de juiste plek waardoor de bal in zijn handen eindigt. Hoe het precies gebeurt weet niemand, maar een moment later liggen er drie voetballers en een keeper in het doel. Thijn heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt en de bal in het doel gefrommeld 1-9. We zijn hierna bijna continue bij het doel te vinden. Het lukt echter niet om de bal erin te krijgen. Uiteindelijk doet Rai het nog een keer: 1-10. Mees lost nog een prachtig schot in de rechterhoek, maar de keeper is er op tijd bij. Ook Thijn pingelt nog een aantal tegenstanders voorbij. Hij strandt net voor de keeper. En dan klinkt het fluitsignaal. Dit lijkt toch echt ons geluksveld te zijn. Een prachtige eindscore om het seizoen mee af te trappen.