DCS JO8-1JM

Groep 2 06

7 september 2019 8:30

Onbekend

Voor het eerst dit seizoen spelen we op de thuisbasis. Zoals vanouds ook heerlijk vroeg: 8:30 staan we paraat. Na een goede warming-up zijn de jongens startklaar voor de wedstrijd.

Meteen na het fluitsignaal krijgt Charly balbezit en komt tot vlak voor de keeper. Hier loopt hij vast. Rai maakt de bal snel afhandig van de tegenstander en in de eerste minuut van de wedstrijd is de 1-0 een feit. Niet lang daarna gaat Charly in de herkansing; met een mooie harde punter vliegt de tweede bal in het doel. Na de aftrap geeft de tegenpartij wat tegendruk. Ze komen niet ver, Rai krijgt de bal in zijn bezit, breekt uit en staat alleen voor de keeper. Helaas komt het eerste schot in handen van de keeper. Die laat hem echter glippen en Rai krijgt een herkansing. Dit keer lukt het: 3-0.

De tegenpartij trapt af en gaat in de aanval. gaat tegenpartij in aanval. Met een lobje over keeper Xavi wordt het eerste tegendoelpunt gemaakt. Skyler laat mooi voetbal zien door, omringd door vier tegenstanders, de bal in zijn bezit te krijgen. Charly geeft hierna een flinke poeier, maar redt het doel net niet. Het kost de jongens weinig moeite om balbezit te krijgen. Thijn geeft een mooie pass aan Charly; de bal wil er echter nog niet in en eindigt in handen van de keeper.

Na een korte break begint de tegenpartij met een mooie aanval. Dat hadden we niet verwacht; verdedigend staan we nog niet op scherp. De aanval eindigt op de lat. Deze wake up call zorgt meteen voor meer aanvallend spel. Mees laat zien wat hij in huis heeft. Hij loopt prachtig uit over rechts, laat iedereen achter zich, maar schiet net naast. Rai maakt het na de uittrap meteen goed en zorgt voor de 4-1.

Even komt er weer wat druk van de tegenpartij. Xavi laat een mooie redding zien en schiet de bal prachtig ver uit. Thijn loopt vrij voor het doel, neemt de bal aan en schiet hem erin: nummer 5. Ook Mees doet een nieuwe poging en maakt de 6-1. Er volgen nog een aantal acties voor het doel, maar de bal wil er niet meer in. Eerst even rust om nieuwe kracht op te doen.

De tweede helft trapt DVOV af. Vrij snel grijpt Skyler zijn kans en hij scoort. Omdat Thijn geblesseerd op het veld ligt, wordt het doelpunt afgekeurd. Ook na raadpleging van de VAR blijft het doelpunt ongeldig. Thijn krijgt wel een vrije trap en schiet de bal in een keer in het doel: 7-1.  De tegenpartij blijft wat onzichtbaar in de tweede helft. Het gebrek aan weerstand laat de jongens niet excelleren. Desondanks worden we getrakteerd op een paar mooie acties. Matthew geeft een prachtige voorzet aan Xavi. De bal gaat net naast. Rai loopt uit en geeft Xavi een herkansing. Nu lukt het: 8-1. Ook Thijn lukt het om nog een bal in het doel te tikken: 9-1.

Mees en Xavi zetten samen een mooie aanval op. Deze eindigt in handen van de keeper. Goed om te zien dat er steeds meer wordt samen gespeeld. Een hoekschop biedt mogelijkheden voor de tegenpartij. Keeper Charly toont zich echter alert en houdt de bal buiten het doel.  Niet lang daarna zorgt Xavi voor twee cijfers op het scorebord: de tien wordt aangetikt. De tegenpartij laat zich even niet intimideren en zorgt voor een tweede tegendoelpunt. Als de laatste minuten wegtikken showen Xavi en Thijn een mooi een-tweetje: Xavi geeft een prachtige voorzet, Thijn loopt precies goed in en tikt de bal in het doel. Met een score van 11 tegen 2 zijn de jongens tevreden. Vol goede moed op naar het volgende duel!