v.v. Dieren JO11-1

Groep 1 42

7 september 2019 10:45

Onbekend

DVOV JO11-1 heeft de tweede bekerwedstrijd glansrijk doorstaan. Met zeer verzorgd voetbal versloegen de jongens tegenstander vv Dieren JO11-1 met maar liefst 13-1.

Het was een heerlijke zonnige ochtend op de Pinkenberg. De mannen stonden te popelen om te gaan voetballen. Chef veld Maurice liet weer zien wat zijn kwaliteiten zijn. Het veld lag er strak bij. Omdat de scheidsrechter niet kwam opdagen, werd Jasper verkozen tot scheidsrechter. Naast trainen, coachen en pizza’s bakken blijkt hij ook nog te kunnen fluiten! Een multi-talent. Beide mannen solliciteren op deze manier wel heel nadrukkelijk naar een plekje binnen het kader ;-).

Al een aantal weken is de Armand bezig om meer rust in de opbouw van het spel te krijgen. Niet steeds meteen naar voren, maar van achter opbouwen en steeds zoeken naar de vrije man. De aanpak werpt zijn vruchten af. De jongens begonnen zeer geconcentreerd aan de wedstijd. Er werd vanuit achterhoede goed opgebouwd en er werd veel overgespeeld. De vrije man werd makkelijk gevonden. Het verzorgde veldspel betaalde zich uit in een aantal fraaie goals voor de rust. Lauren, Rein en Jesse wisten het net te vinden. Bij rust stond het al 5-0. Dieren kwam nauwelijks in de buurt van de goal. Keeper Kaj stond echter geen duimen te draaien. In een soort libero-rol wist hij iedere aanval van Dieren goed te onderbreken om vervolgens weer aan het begin te staan van de opbouw van een nieuwe aanval. De tweede helft werd er gewisseld van posities. De achterhoede ging naar voren en de aanvallers stonden in de verdediging. Even wennen, maar het spel bleef goed. Julius, Jesse, Rein, Raqiedion en Felix verzilverde de kansen. Dieren wist aan het eind nog de eer te redden met een fraaie goal. Eindstand 13-1.

Heel goed gespeeld mannen!  De fanclub heeft genoten. We kijken reikhalzend uit naar volgende week. Dan treffen we VVO. De winnaar van deze kraker op de Pinkenberg zal zeer waarschijnlijk door gaan in de bekercompetitie. We gaan ervoor!