Datum

28 september 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag speelde DVOV JO11-1 op de Pinkenberg tegen de Graafschap. In een spannende wedstrijd versloeg DVOV de jonge talenten uit de Achterhoek. 5-3 was de uitslag.

DVOV kreeg vandaag de kans om zich te revancheren van de onnodige nederlaag van vorige week. En dan nog wel tegen een aansprekende club als de Graafschap. De mannen waren dan ook gebrand op een goede uitslag. Dit keer met oud-coach Jasper voor de groep en Rob -“ik ben geen Heintje Davids”-gezellig te midden van de fanclub.

Op en top geconcentreerd begon DVOV aan de wedstrijd. Al na drie minuten was het raak. Een vrije trap aan de rand van het virtuele strafschopgebied werd door Rein met een fantastische trap in het dak van het doel gejaagd. De keeper had geen kans om te reageren, zo hard was de knal. De toon was gezet en de jongens kregen vleugels. Een minuut later werd een goede combinatie afgerond door Jesse die snel daarna met een fraaie lob ook de 3-0 scoorde. En nog voor het einde van het eerste kwartier werd een razendsnelle en fraai opgebouwde aanval via Kaj, Rein, Lauren door eindstation Tom afgerond. Prachtige goal! En jawel, er zijn beelden van! Eén van de fans, die deze aanval fraai vastlegde, blijkt namelijk filmtalent te hebben. Mooi hoor! Nu schijnt er ook een fan te zijn die kan regisseren en monteren. Ik zie de eerste JO11-1 All Stars film al voor me ;-)

Afijn, na een kwartier al 4-0, wat een luxe. Mooi om te zien dat de opbouw dit keer goed ging en dat dit beloond werd met prachtige goals. Maar de luxe werkte in het tweede kwart verlammend. De concentratie bij de jongens verdween en de blauwwit gestreepte tegenstander kwam beter in de wedstrijd. En dan zie je dat ze niet voor niks bij een BVO-club spelen. Ze gingen lekker soepel voetballen en scoren. We wisten er even geen raad mee.  Ruststand 4-3. Het kon de tweede helft nog alle kanten op gaan.

De tweede helft begon waar de eerste helft eindigde. Op karakter hielden we de tegenstander op afstand van de goal. Op het middenveld mocht de Graafschap lekker pingelen, maar zodra het richting onze goal ging werd door de verdediging kordaat ingegrepen. We kregen zelfs langzaam weer grip op de wedstrijd. Rein werd in de voorhoede gepositioneerd, een meesterzet van coach Jasper. Hij scoorde direct met een vlammend schot vanaf rechts. Yeah, dat gaf een comfortabele voorsprong richting einde van de wedstrijd. Er was trouwens even verwarring over het einde van de wedstrijd. De scheidsrechter, die overigens heel goed floot, blies 5 minuten voor het einde al af. Geen probleem, spelen we nog even door, maar de Graafschap kwam niet meer terug. Eindstand 5-3.  Een wedstrijd met vele gezichten, maar wat was het spannend en leuk om te zien. Goed gedaan jongens.

Volgende week gaan we naar Doetinchem. Daar spelen we tegen DZC, de trotse koploper van deze nog jonge competitie. We kijken er naar uit.