Hoofdklasse 10

23 november 2019 10:30

R.A. (Rick) Stokreef

Onbekend

In Zutphen verloor DVOV JO11-1 tegen de plaatselijke FC in een zware wedstrijd met 1-0. De tegenstander sloeg in de laatste minuut toe. Jammer, maar goed gestreden jongens!

Vandaag ging DVOV op bezoek bij FC Zutphen. Voor ons een oude bekende, al twee keer hadden we deze ploeg uit de beker gedrukt.  Ze wilden zich uiteraard revancheren. Tegelijkertijd wilden onze jongens de goede lijn van afgelopen weken doorzetten. Met 3x winst op een rij is namelijk een mooie serie neergezet. Dat beloofde dus een mooie strijd te worden.  O.l.v. interim-coach Harold (thanks Harold!) begonnen we met rustig opbouwen van achteren en dan met goed combinatiespel steeds op zoek naar de vrije man. Maar als snel bleek dat een moeilijke opgave. Door de felle verdediging van Zutphen was het voor ons onmogelijk om de vrije man te vinden. Bij ons stond de verdediging overigens  ook goed gepositioneerd. Het werd een soort Catenaccio voetbal met veel balverlies over en weer. Belangrijkste moment in de eerste helft was dat Kaj een penalty tegenhield, die veroorzaakt was door Felix. Die hield op de doellijn een zekere goal tegen met zijn handen. Gelukkig kennen ze bij de pupillen nog geen kaarten.

Tweede helft zette de jongens een tandje bij. Als het niet met mooi spel lukt dan maar over op powerplay. Langzaam kregen we grip op de wedstrijd. Een goal hing in de lucht. Een bal op de paal, één op één voor de keeper, maar het wilde niet lukken. Uiteindelijk brak het ons op dat we geen reservespeler hadden. De laatste minuten was de pijp leeg bij ons. De omschakeling ging steeds moeilijker. Zutphen rook zijn kans en in een allerlaatste aanval was het dan toch raak. Ahhh, de jongens lieten zich verslagen op de grond vallen....    Wat een deceptie. Een brilstand was meer terecht geweest, maar jongens jullie mogen trots zijn op jullie zelf. Qua voetbal kunnen jullie zeker nog verbeteren, maar de inzet en passie die jullie vandaag lieten zien is niet te overtreffen. Goed gedaan mannen!  Op naar volgende week. Dan spelen we tegen VDZ. Altijd leuke wedstrijden en altijd leuk om tegen klasgenootjes te spelen.  De fanclub is er weer bij!