VDZ JO11-1

Hoofdklasse 10

30 november 2019 8:30

Onbekend

Op de vroege ochtend galmde dit met enige regelmaat over de koude Pinkenberg. DVOV JO11-1 werd aangespoord door haar coach. En met resultaat. VDZ JO11-1 werd in een mooie en spannende pot verslagen. Eindstand: 5-3.

Spelen tegen VDZ is altijd leuk. Er is altijd een heerlijke en gezellige sfeer bij deze derby. Zo ook vanochtend. Het veld, dat door de nachtvorst en het opkomende ochtendzonnetje fraai wit kleurde, lag er prachtig bij, de jongens waren er klaar voor en de fans waren in grote getalen op komen dagen. Om even over half 9 floot onze invalscheids Maurice voor het start van de wedstrijd. Omdat er geen scheids beschikbaar was mocht de, naar eigen zeggen, knapste man van Velp e.o. (dankzij zijn nieuwe deo) zijn kans weer eens grijpen om te fluiten. Hij deed het met verve!

De wedstrijd ging gelijk op. Er werd door beide partijen goed gevoetbald. Over en weer werden wat speldenprikjes uitgedeeld, maar de keepers hielden de doelen schoon. Bij ons keepte trouwens Raqiedion, een waardige vervanger van Kaj, die met een lichte duimblessure als veldspeler mee mocht doen. Na het eerste kwart wisten we meer druk naar voren te creëren. Lauren wist de ban te breken door een prachtig strak schot, buiten bereik van de keeper, in de hoek van het doel te plaatsen. Snel daarna wist Felix met zijn linker de stand te verdubbelen. Lekker bezig mannen.

Na de rust kreeg VDZ meer grip op de wedstrijd. Binnen een tijdsbestek van twee minuten wisten ze de stand gelijk te trekken. Met name de tweede goal was een beauty. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Maar met luide aanwijzingen van Armand (‘van de góóól af’) wisten we ons snel te herpakken. Julius schoot met een fraai afstandsschot DVOV weer op voorsprong. Even later liet Jesse wederom zien dat hij een neusje voor de goal heeft. In vrije positie voor het doel verschalkte hij de keeper van VDZ met een listige beweging. De marge was weer twee. In het resterende deel van de wedstrijd wisten de jongens het spel te controleren. VDZ kwam nog wel terug tot 4-3, maar Julius beloonde zijn goede wedstrijdspel met nog een mooie treffer.

Goed gespeeld mannen van DVOV, goed gespeeld mannen van VDZ, goed gefloten scheids Maurice, goed gecoacht Armand en goed aangemoedigd fanclub. Vandaag waren we eigenlijk allemaal goed. We hebben genoten! Volgende week wordt de laatste competitiewedstrijd een kampioenswedstrijd. We spelen dan tegen koploper VIOD. De titel kan deze ploeg praktisch niet meer onthouden worden. We gaan er alles aan doen om er mooie wedstrijd van te maken en dit seizoen met een goed gevoel af te sluiten.