Hoofdklasse 10

26 oktober 2019 9:30

M.S. (Morgan) Franke

Onbekend

Op een overvolle Pinkenberg speelde DVOV JO11-1 tegen de leeftijdsgenoten van SV Schalkhaar. In een aardige wedstrijd waarin het spektakel bewaard bleef tot de slotminuten gingen de bezoekers uiteindelijk met de volle buit naar huis. Eindstand 2-3.

Het was zaterdagochtend druk op de Pinkenberg. Zoeken naar een parkeerplekje, 3 teams in de kleedkamer en overvolle velden. Voetbal leeft in Velp! De mannen van JO11-1 stonden te trappelen om de wei in te gaan. Onze eigen chef veld had het veld vakkundig laten uitzetten. Dacht tie. Nu nog ff het verschil tussen veld 5 en 6 weten Maurice, en dan ben je klaar voor het grote werk.

Met de bekerwinst van vorige week tegen OVC had het team weer veel vertrouwen getankt. Dat was fijn want de laatste competitiewedstrijden waren namelijk verloren gegaan en de spelvreugde had wel een klein deukje opgelopen. Gesteund door het bekersucces begonnen onze mannen vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Schalkhaar. Een voor ons onbekende tegenstander, die goed meedraait in de competitie. We begonnen voortreffelijk. Met verzorgd spel gingen we op zoek naar de opening in de defensie van Schalkhaar. En die vonden we al na 5 minuten. Tom rondde een goede aanval fraai af; 1-0. Maar het duurde niet lang voordat Schalkhaar iets terugdeed. Een beetje geklungel in de verdediging werd direct afgestraft; 1-1. Een stand die lang bleef staan. De ploegen waren gewaagd aan elkaar. Over en weer waren er kansen, maar de bal ging er niet in. Tot 5 minuten voor tijd. Om de winst naar ons toe te trekken gingen we wat opportunistischer spelen. Juist daar wist Schalkhaar van te profiteren; 1-2. Een enorme domper die 2 minuten later nog een dreun kreeg: 1-3. Met nog twee minuten op de klok een gelopen race zou je zeggen, maar we kennen de veerkracht van dit team. Er werd nog een keer aangezet. En jawel, een vlammend schot van Felix, dwars door de keeper heen, verkleinde onze achterstand. Nog een keer werden de jongens door de fanclub hartstochtelijk aangemoedigd. De lange bal naar voren kwam bij Jesse terecht, nam hem goed mee en schoot fantastisch ..... op de lat, waarna de terugkaatsende bal voor de voeten van Raqidion kwam en ...... millimeters naast schoot. Ahhha. Oerkreten galmde over de Pinkenberg, direct gevolgd door het fluitsignaal. Einde wedstrijd.

Jammer jongens, maar we hebben genoten. Goed gespeeld! Het zat vandaag echter niet mee. Het geluk bewaren we wel tot volgende week. Dan spelen we de derby van de Pinkenberg. Waarschuwing voor VVO: maak je borst maar nat.