DVOV JO8-2

2e klasse 04

2 november 2019 11:00

Onbekend

Tot nu toe werden we in Huissen met een zonnetje verwelkomd. Deze zaterdag valt de regen met bakken uit de hemel. Het maakt de jongens niet uit. Het fluitsignaal heeft nog maar net geklonken of Stan zorgt dat de eerste bal in het doel belandt. Een mooie binnenkomer. We zijn nog niet gestopt met juichen of Xavi ziet zijn kans schoon: 0-2. Vlak na de aftrap weet Rai de bal te veroveren van de tegenpartij. Hij geeft een mooie assist naar Thijn die de bal in het doel frommelt: drie op een rij! En daar blijft het niet bij: Rai grijpt nu zelf zijn kans en zorgt voor de 0-4. Het is bijna niet bij te houden wie de bal naar wie past. Charlie is goed in vorm. Vanuit de corner lost hij een prachtig schot dat jammer genoeg net naast gaat.

Af en toe probeert Jonge Kracht wat weerstand te bieden. Keeper Mees maakt echter geen foutje en ze houden het bij de 0. De jongens laten mooi voetbal zien. Thijn houdt de bal met een sliding mooi binnen de lijn, Xavi pingelt er lustig op los en Matthew zorgt met een flinke poeier voor het vijfde doelpunt. Dan volgen de doelpunten elkaar op. Stan geeft een mooie pass naar Thijn: nummer 6. Vlak daarna doet Stan het zelf ook nog een keer: 0-7. Waarna Matthew, vlak voor rust, afsluit met het achtste doelpunt.

Na de rust gaan we met dezelfde vaart van start. Rai speelt een strakke bal naar Stan waarna hij hem mooi terug legt naar Rai. Hij schiet de bal prachtig in de linkerbovenhoek: 0-9. Vlak daarna krijgt Rai opnieuw een kans, maar deze wordt gered door de keeper. Charlie heeft inmiddels Mees vervangen als keeper, maar hij heeft het erg rustig. Matthew weet de bal vakkundig afhandig te maken van de tegenpartij en scoort met buitenkant voet de tiende treffer. Mees komt in actie en passt de bal door naar Xavi. Rai maakt het af door het maken van treffer 11.

In de laatste 10 minuten komt de tegenpartij op stoom en maakt het eerste tegendoelpunt. De bal was moeilijk te houden voor keeper Charlie. Wat later schiet de keeper van de tegenpartij  uit en Rai  schiet de bal erin: 1-12.  Met zoveel punten voorsprong voelen de jongens ruimte: Mees pakt zijn momentje en laat wat showvoetbal zien.  In de laatste minuten geeft Skyler een mooie voorzet aan Mees. Hij schiet net naast. De tegenpartij weet tussendoor nog een gaatje te vinden en zorgt voor een tweede doelpunt. Matthew straft dit meteen af en zorgt ervoor dat de wedstrijd eindigt met 2-13.

Niet de meest spannende wedstrijd ooit. Maar om met opa Tonnie te spreken: ”Ze hebben goed gevoetbald. Punt.“