5 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling DVOV 1

Na twee overwinningen in de competitie staan we in het derde duel voor een pittige opgave. ESA is zonder twijfel één van de titelkandidaten in de derde klasse A. Ook zij zijn goed begonnen met een overwinning en een gelijkspel. Blijkbaar is deze wedstrijd dan een topper en een sporttip voor een weekend uitstapje.

Aanvoerder Sander Beek moet deze wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan door een liesblessure, opgelopen in de wedstrijd tegen Zelos. DVOV keeper Luca Brugman had zich tijdens de dinsdagtraining geblesseerd aan zijn bovenbeen en het blijkt tijdens de warming-up dat het niet gaat. Jonne Olyslager vervangt hem. Jessie Kemperman en Jeroen van Tent kunnen gelukkig met respectievelijk een goed ingetapete duim en teen wel van start gaan. De ziekenboeg is ook al te goed gevuld met knieblessures voor Jochem van de Kamp, Stijn Korteling en Sven Kerkhoffs.

Het is ideaal voetbalweer op Sportcentrum Rijkerswoerd, de tribune is goed gevuld, dus aan alle voorwaarden voor een mooie pot voetbal is voldaan.

En de wedstrijd begint meteen spectaculair. DVOV verovert meteen de bal, Olaf Jonkman zet strak voor vanaf rechts en Jeroen van Tent schiet beheerst binnen: 0-1! We spelen 27 seconden…

Erg lang kunnen we niet genieten van de voorsprong. Na vijf minuten staat het alweer gelijk na een strakke lage schuiver in de rechterhoek.

Na de prima start van DVOV wordt ESA steeds sterker. Een aantal schoten verdwijnen over en naast ons doel en Jonne heeft een goede redding in huis op een laag schot.

Dan is het toch weer DVOV dat toe slaat. Uit een vrije trap van Kevin Bastiaanse schiet Ybo de bal keurig in: 1-2!

ESA voert de druk verder op. Jessie heeft het lastig tegen de pijlsnelle rechtsbuiten Honorio Bambi en wordt gewisseld voor Niels Jonkman. Na ruim een half uur komt ESA weer op gelijke hoogte via een kopbal uit een corner.

Een vrije trap van ESA wordt een paar minuten later fantastisch uit de kruising geranseld door Jonne. Net voor rust is hij echter volledig kansloos op een volley van Bambi, die als een granaat inslaat in de kruising. Prachtgoal! En zo gaan we toch nog met een achterstand de rust in.

Nog steeds vol vertrouwen beginnen we aan de tweede helft. De eerste tien minuten ervan zijn voor DVOV.  Olaf wordt gevloerd in de 16-meter en het lijkt er in eerste instantie op dat de scheidsrechter een strafschop toe kent, maar in plaats daarvan geeft de verder voortreffelijke fluitist, tot verbazing van iedereen, een gele kaart voor een Schwalbe. Onterecht! Olaf werd weliswaar niet geraakt, maar de enige manier om de roekeloos ingekomen verdediger te ontwijken was om op te springen en over hem heen te vallen.

Een paar minuten later is het aan de andere kant helaas wel raak. Na fout uitverdedigen eindigt het eerste schot nop op de paal, maar in de rebound verdwijnt de bal alsnog in het doel: 4-2.

ESA is nu los en we krijgen aanval na aanval over ons heen. ESA voert de score verder op naar 6-2. Het had nog erger kunnen zijn als ze hun kansen beter hadden benut. De laatste tien minuten is DVOV weer wat meer in de aanval, wat leidt tot een prachtige goal van Boas uit een ingestudeerde corner van Kevin en een schot van Olaf op de paal.

Een duidelijke en terechte nederlaag tegen een kampioenskandidaat. Toch zijn er genoeg redenen om tevreden huiswaarts te keren. We hebben het ESA met name in de eerste helft behoorlijk lastig gemaakt en dit jonge team heeft nog veel groeipotentieel.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, tegen s.v. Excelsior in Zetten. Komt dat zien!