3e klasse A

19 oktober 2019 15:00

Onbekend

Opstelling

Na twee uitwedstrijden mogen we vandaag aan de bak op onze eigen Pinkenberg. Zowel OVC’85 als DVOV snakken naar punten, want de laatste twee wedstrijden eindigden voor beide teams in een nederlaag.

De ziekenboeg is inmiddels verder uitgebreid met Pelle Ypinga. Daarnaast zijn vier vaste krachten afwezig (Amsterdam Dance Event). Dus trainer Robert Grauwde heeft een aantal JO19-1 spelers opgeroepen: Lukas Pels, Evert Roelevink, Stijn Froling, Boris Hendriksen en Rik Peters. Het is dus wel even improviseren voor onze trainer/coach.

Het eerste kwartier gaat het gelijk op. Beide teams zoeken snel de aanval en er zijn wat kansjes over en weer. In de 18e minuut krijgt OVC’85 een vrije trap aan de linkerkant net buiten de zestien en deze wordt door een geheel vrijstaande Oosterbeker tot doelpunt gevolleerd: 0-1.

Een paar minuten later wordt aan de andere kant Olaf Jonkman getorpedeerd door de keeper. DVOV vindt dat de overtreding binnen de zestien plaats vond, maar de scheidsrechter legt hem er net buiten en vergeet ook de keeper geel te geven. De vrije trap van Randell Tacke kan nog worden verwerkt door de keeper, maar de rebound is voor de altijd attente Olaf: 1-1!

Vijf minuten later is Olaf opnieuw in beeld. Dit keer met een prachtige solo, waarbij hij drie tegenspelers in de luren legt en zijn schot helaas nog net tot hoekschop wordt gekeerd door de keeper.

Na een half uur spelen wordt uit een DVOV corner de bal ingeschoten en door een verdediger uit het doel gewerkt. Volgens Randell was de bal ruim over de doellijn (wat later ook werd bevestigd door de keeper van OVC’85), maar hij vindt geen gehoor bij de scheidsrechter.

De keeper van OVC’85 moet dan worden gewisseld wegens een blessure.

Het spel blijft op en neer golven. OVC’85 is een paar keer erg dreigend, maar ze zijn wat onnauwkeurig met de eindpass en afwerking.

Uit een corner krijgt OVC’85 twee grote kansen die door keeper Jonne Olyslager fantastisch worden gered, maar de aanval blijft leven en uiteindelijk wordt de bal van zijkant zestien in de verre kruising geschoten: 1-2. Prachtgoal!

Jonne heeft net voor rust opnieuw een goede redding in huis en kan een bekeken stiftje nog net over zijn doel tikken. Helaas is hij toch voor rust opnieuw kansloos op een bijna identieke treffer als de vorige. OVC’85 heeft opeens het vizier op scherp staan en we gaan rusten met een 1-3 stand.

Tijdens de rust is er echter nog altijd geloof in een goede afloop. We doen goed mee en krijgen ook onze kansjes. Het advies van Robert is om niet telkens met een lange bal de aanval te zoeken, maar dit af te wisselen met opbouwend spel. En uiteraard allereerst de boel achterin goed dicht houden, want een nieuw tegendoelpunt zal funest zijn.

Ook in de tweede helft zijn de teams aan elkaar gewaagd. In de 60e minuut krijgt DVOV een, gemakkelijk gegeven, vrije trap. Randell krult de bal in de linkerhoek: 2-3! Het is weer een wedstrijd. Het is bijna direct opnieuw raak als Olaf de diepte in wordt gestuurd en uiteindelijk nog net wordt gestuit door de keeper.

Ook OVC’85 krijgt zijn kansen. Helemaal vrij voor de goal heeft een speler van OVC’85 de hoek voor het uitzoeken, maar Jonne gokt op een lage bal in de rechterhoek, redt fantastisch en houdt ons zo in de wedstrijd.

Stijn Froling is inmiddels al ingevallen voor Jeroen van Tent en dan wordt ook Lukas Pels ingebracht voor Sebastiaan Jansen. Lukas heeft meteen een goede actie in huis, maar helaas is zijn schot een prooi voor de keeper. Evert Roelevink komt dan in het veld voor Boris Hendriksen.

Inde 75e minuut verdient DVOV een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel, na een overtreding op Olaf. Randell staat weer achter de bal en schiet hard in, maar de keeper heeft die hoek goed afgedekt en kan redding brengen.

OVC’85 krijgt de nodige kansen om te counteren, maar spelen die gelukkig niet goed uit. De tijd begint echter te dringen voor DVOV, dat daardoor ook steeds slordiger gaat spelen.

Toch krijgt het nog een enorme kans op de gelijkmaker als verdediger Niels Jonkman vrij wordt gespeeld in de zestien. Zijn schot mist echter kracht en kan wederom door de prima invalkeeper van OVS’85 worden gekeerd.

Na een terechte blessuretijd van vijf minuten is een nieuwe nederlaag toch een feit. Jammer! Een gelijkspel had er ingezeten tegen één van de betere teams in deze 3e klasse.

Volgende week nieuwe kansen in de uitwedstrijd tegen SP Eefde. Komt dat zien!