Eerbeekse Boys 1

3e klasse A

14 december 2019 14:00

Onbekend

Met een mager zonnetje en verder een straffe wind beginnen we, een uurtje eerder dan gebruikelijk, onze laatste competitiewedstrijd van het jaar 2019 tegen Eerbeekse Boys. Onze gasten van vanmiddag hebben vijf punten meer dan wij en staan daarmee twee plaatsen hoger op de ranglijst.

De pupil van de week is Ilyas Elghouch uit de JO11-3 en hij passeert  de keeper van Eerbeek met een mooi laag schot. Keurig gedaan Ilyas!

We beginnen een beetje rommelig aan de wedstrijd en in de derde minuut moet Max Schinkel  al een speler even vasthouden om te voorkomen dat  Eerbeekse Boys gevaarlijk kan uitbreken.  We lopen de eerste fase van de wedstrijd een beetje achter de feiten aan en komen niet in ons eigen spel. In de negende minuut krijgt Eerbeekse Boys een geweldige kans doordat we achterin niet goed uitverdedigen.

Weer twee minuten later krijgt Eerbeekse Boys een corner, die keeper Jonne Olyslager even los laat, maar uiteindelijk weer vast heeft. Aan de andere kant krijgt Boas de Bloois de kans om uit een vrije trap van Kevin de bal op de goal te koppen, maar helaas gaat de bal net naast.

In de veertiende minuut probeert Ybo Hendriksen de bal te onderscheppen, maar komt daarbij ongelukkig terecht. Hij wordt  aan de zijkant behandeld door Jacqueline, maar omdat Robert niet te lang met tien man wil spelen wordt Ybo vervangen door Sebastiaan Jansen. Eerbeekse Boys heeft nog steeds een overwicht en vooral hun handige linksbuiten is een plaag voor onze verdediging. Toch komen er af en toe ook kansjes voor ons, zoals bij een vrije trap van Kevin Bastiaanse, die via de muur in handen van de keeper komt. Na een half uur voetballen heeft Eerbeekse Boys weer een grote kans om te scoren, maar het geluk is aan onze zijde. Maar dat geluk houdt een keer op en als er erg slordig door ons wordt uitverdedigd staat een Eerbeekse aanvaller uiteindelijk alleen voor Jonne en hij scoort beheerst de 0-1.

Vlak voor het einde van de eerste helft moet Sander Beek zich nog laten vervangen. Na een stevige beuk in zijn zij, heeft hij even geen adem meer en Randell Tacke neemt zijn plaats in. We gaan uiteindelijk rusten met een 0-1 achterstand.

Inmiddels is het wat harder gaan regenen en ook de tweede helft begint onder vochtige omstandigheden.  Aantekeningen maken wordt lastig en dat is de reden dat het verslag van de tweede helft korter is en zeker niet omdat deze helft minder enerverend is. Jessie Kamperman is overigens  achtergebleven in de kleedkamer en voor hem in de plaats komt Timo van den Eijnde.

We zitten beter in de wedstrijd. Hoewel Eerbeekse Boys nog wat kansen krijgt op een ruimere voorsprong, spelen we zelf beter en zijn we aanvallend af en toe gevaarlijk. Zo raakt eerst Mark Otten vanaf een meter of 25 snoeihard de bovenkant van de lat. We komen er nu met enige regelmaat goed uit en zijn de betere op het veld. Eerst is het de grensrechter die een nog voor  buitenspel vlagt, maar direct in de aanval daarna is het Olaf Jonkman die op een pass van Kevin beheerst de verdiende gelijkmaker voor DVOV inschiet: 1-1. Vlak voor tijd maken we zelfs nog bijna de winnende treffer, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat een gelijkspel van deze, onder uitstekende leiding van mevrouw  S. Wissink uit Haaksbergen, gespeelde wedstrijd  een terechte uitslag is.

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur spelen we  voor de Arnhem Cup uit bij Eldenia in Elden. Komt dat zien!