DVOV 1

3e klasse A

23 november 2019 14:30

Onbekend

Na een weekje rust staat vandaag de uitwedstrijd tegen Oeken op het programma. Dit team boekte nog geen overwinning dit seizoen, maar heeft wel veel gelijke spelen op zijn conto staan, waaronder eentje tegen het sterke ESA. Een overwinning vandaag zou ons nog meer lucht geven en Oeken op een flinke achterstand zetten.

Jonne Olijslager staat vandaag weer in het doel, door een bovenbleenblessure van Luca Brugman. Dat doet hij sowieso uitstekend de laatste wedstrijden. Pelle Ypinga is gelukkig weer terug van een knieblessure. Hij begint op de bank.

Oeken komt fel uit de startblokken en laat meteen de eerste kans noteren. Een paar minuten meldt DVOV zich met een mooie combinatie. Kevin Bastiaanse stuurt Olaf Jonkman de diepte in, die wacht op Mark Otten die vervolgens hard inschiet, maar de keeper heeft een goede reflex in huis.

Daarna is het toch weer Oeken met de beste mogelijkheden, maar telkens is Jonne alert. DVOV is erg slordig in de passing. In de 37e minuut is dat opnieuw het geval en wordt de bal op het middenveld na schlemielig balverlies onderschept door Oeken. Uit een voorzet vanaf rechts kan de bal vervolgens in de 5-meter worden gekopt, waarna de Brummense spits vrij kan inkoppen: 1-0.

Net voor rust komen we goed weg als Jonne drie keer achtereen moet ingrijpen bij een hectische situatie voor het DVOV-doel. Knap keeperswerk!

Robert Grauwde wil het na de rust anders aanpakken. We creëren te weinig, dus we gaan met meer aanvallende intenties de tweede helft in.

Pelle Ypinga komt erin voor Max Caesar, die niet verder kan door een oogblessure.

DVOV komt nu veel beter in zijn spel, met Pelle meteen als spil op het middenveld, en komt tot een aantal goed opgezette aanvallen. Oeken lijkt moeite te hebben met deze speelwijze van DVOV. Het levert ons een reeks corners op, maar nog geen uitgespeelde kansen. Oeken moet het nu hebben van counters, maar zijn daarmee wel gevaarlijk.

In de 68e minuut verdient DVOV opnieuw een corner. Kevin Bastiaanse vindt in de melée voor het doel Sander Beek, die met een knappe kopbal het net vindt: 1-1. De inmiddels verdiende gelijkmaker.

DVOV wil dan meteen op zoek naar de winnende treffer, maar geeft daardoor achterin wat meer ruimte weg. Dat biedt Oeken kansen voor scherpe counters en een paar grote kansen, waaronder een bal op de lat. Een opgelegde kans voor Oeken eindigt door een paar verdedigende blocks en een schitterende reflex van Jonne net over ons doel.

Max Schinkel mag na een grove overtreding blij zijn met een gele in plaats van een rode kaart. Ook Oeken laat zich op dat vlak niet onbetuigd en loopt tegen een paar gele kaarten op.

Zo’n vijf minuten voor tijd krijgt Oeken een vrije trap op zo’n 20 meter van ons doel. Het schot op doel zou waarschijnlijk een prooi zijn geweest voor Jonne, maar Randell Tacke probeert de bal weg te koppen, raakt hem maar half en laat zo Jonne kansloos: 2-1.

DVOV geeft niet op en gaat verwoed top zoek naar de gelijkmaker. Boas de Bloois krijgt drie minuten voor tijd de beste kans, maar zijn krachtige kopbal treft de lat.

Een zure nederlaag. Een gelijkspel op basis van de tweede helft zou zeer verdiend zijn geweest. Maar we mogen best met het nodige optimisme naar de volgende wedstrijden kijken. Als dit talentvolle team durft te voetballen en daadkracht toont in de duels, dan komen de overwinningen vanzelf. Zaterdag 30 november spelen we een thuiswedstrijd, tegen v.v. Dieren. Komt dat zien!