... (schot)

3e klasse A

8 februari 2020 15:00

Onbekend

Een zeer belangrijke wedstrijd vandaag in de strijd om handhaving in de derde klasse A. Directe concurrent Excelsior Zetten, dat momenteel zijn 100-jarig jubileum viert, moet vandaag het slachtoffer worden van de dadendrang van het jeugdige DVOV. Gelukkig is er meer ervaring in het team gekomen met het centrale verdedigers duo Stijn Korteling en Jochem van der Kamp. Beide spelers zijn terug van een zware knieblessure en staan vandaag weer voor het eerst dit seizoen samen aan de aftrap. Aanvoerder Sander Beek, die het als centrale verdediger prima heeft gedaan, verhuist daardoor naar zijn geliefde plek in de spits.

DVOV begint onstuimig. In de openingsminuut krijgt Boas de Bloois al een enorme kans, maar hij raakt de bal niet vol en zijn schot gaat naast. Meteen kopt Olaf Jonkman de bal ook naast het vijandige doel. In de 5e minuut vindt Pelle Ypinga met een mooie pass Olaf en die rondt beheerst af: 1-0! Excelsior Zetten heeft de start volledig gemis en probeert zich in de wedstrijd te knokken. In de 11e minuut worden ze voor het eerst dreigend. Gelukkig gaat het schot voorlangs het doel van keeper Jonne Olijslager.

Een minuut later kan DVOV voor de tweede keer juichen. Uit een scrimmage na een mooie DVOV aanval is Jochem alert en knalt de bal van dichtbij binnen: 2-0! Een paar minuten later is Jochem weer voorin te vinden. Dit keer kopt ie de bal uit een hoekschop over het doel.

Zetten beseft dat het uit een ander vaatje moet tappen om nog wat van de wedstrijd te maken. Na een snelle uitval is het meteen raak. De aanvaller van Zetten kan nog net met de punt van zijn schoen het beslissende tikje geven en Jonne passeren. Zetten zet nu aan en krijgt twee minuten later een strafschop als hun aanvaller slim over het uitgeschoven been van Stijn valt. Geel voor Stijn en de strafschop wordt overtuigend binnen geschoten: 2-2. We zijn, na een heel goed begin, weer terug bij af!

Maar dit DVOV is niet meer zo snel van slag. We pakken de draad weer op en gaan op zoek naar de voorsprong. Goudhaantjes Kevin Bastiaanse en Olaf Jonkman vinden die in de 31e minuut. Kevin met de assist en Olaf met zijn tweede: 3-2!

Een paar minuten later krijgen we toch weer een flinke tegenvaller te verwerken. Stijn neemt niet snel genoeg afstand bij een vrije trap voor Zetten, de bal wordt tegen hem aangeschoten en de scheidsrechter trekt opnieuw geel. De scheidsrechter heeft niet direct door dat het Stijn’s tweede gele kaart is, maar trekt uiteraard zijn beslissing niet terug. Verder met tien man. Dat maakt onze taak er niet gemakkelijker op.

In de 39e minuut wordt Olaf in de zestien door een te onstuimig inkomende keeper getorpedeerd en de scheidsrechter wijst naar de stip. Sander Beek knalt overtuigend binnen: 4-2!

Mark Otten wordt kort voor rust gevloerd en lijkt geblesseerd, maar gelukkig kan hij door.

Robert Grauwde moet uiteraard zijn team in het tweede bedrijf wat verdedigender laten spelen. Sander Beek verhuist daarom weer naar Stijn’s positie in de centrale verdediging. Jeroen van Suylekom gaat Max Schinkel vervangen, die met een liesblessure moet uitvallen.

Excelsior Zetten komt nu beter uit de startblokken en probeert met veel inzet en kracht DVOV terug te dringen. In de 52e minuut levert dat een grote kans op, maar Jonne redt prima met zijn voet op een doorgebroken speler. Een paar minuten later opnieuw een goede kans voor een Zettenaar, na een mooie rush. Gelukkig staat zijn vizier niet scherp en verdwijnt zijn schot hoog over ons doel.

DVOV geeft echter niet veel weg en verlaat af en toe de verdedigende stellingen. In de 62e minuut wordt een schot van Boas tot corner verwerkt. Uit de corner van Kevin gaat de inzet van Sander voorlangs. Tien minuten later gaat Kevin goed door en wordt onderuit gehaald. Boas trapt de vrije trap langs de muur maar recht op de keeper af.

Olaf, die zich een slag in de rondte werkt voorin en soms alleen door overtredingen af te stoppen is, krijgt in de 84e minuut weer eens een kans, maar zijn intikker kan nog net door de keeper worden gepareerd.

Zetten heeft inmiddels een aantal keren gewisseld en geeft het nog niet op. In de 89e minuut valt de bal voor de voeten van een Zettenaar en die aarzelt niet lang en jaagt de bal tegen de touwen: 4-3 Het worden nog een paar angstige minuten!

De scheidsrechter trekt vijf minuten blessuretijd bij, DVOV houdt vol en dan is daar eindelijk het verlossende eindsignaal. Grote blijdschap bij het gehele team, want deze drie punten zijn wel heel erg welkom! Een mooie teamprestatie. Excelsior Zetten hebben we voorlopig op afstand gezet, maar natuurlijk zijn we er nog lang niet. Volgende week een uitwedstrijd tegen DVE-Trajanus in Nijmegen. Weer tegen een concurrent in de degradatiestrijd. In een fel gevecht wonnen we de thuiswedstrijd verdiend, maar enigszins geflatteerd met 4-0. De Nijmegenaren speelden vandaag knap gelijk tegen Dieren, dus we zullen weer vol aan de bak moeten. Komt dat zien!

P.S.: Stijn, die zich nogal schuldig voelde over zijn twee gele kaarten, revancheerde zich in de derde helft overtuigend door ijzersterk verdedigend een potje toepen te winnen.

Zie ook: De Gelderlander: DVOV verpest enerverend jubileumduel van 100-jarige Excelsior Zetten

En ook:  De Gelderlander: DVOV is blij met doelman Jonne Olijslager