3e klasse A

1 februari 2020 15:00

F.Yilanci KNVB

Onbekend

Op de Pinkenberg mogen we aantreden tegen Sportclub Eefde. De uitwedstrijd in oktober was onze slechtste wedstrijd van het seizoen en dat resulteerde in een 7-0 nederlaag. Maar DVOV maakt stapjes vooruit en vandaag kunnen we misschien wel voor een verrassing zorgen.

Beide teams gaan fel van start. Het is echter Eefde dat al snel een paar kansjes creëert. In de 5e minuut wordt een voorzet vanaf rechts ongelukkig door aanvoerder Sander Beek, op de huid gezeten door een Eefdenaar, in eigen doel geschoten: 0-1.

Het duurt even voordat DVOV tot een echte aanval komt. De voorzet van Ybo bereikt helaas geen medespeler.

De teams zijn aan elkaar gewaagd in deze fase. Er worden pittige duels uitgevochten, waarin beide teams zich laten gelden. Boas de Bloois krijgt dan gek genoeg geel voor een lichte overtreding.

DVOV komt in de loop van de tweede helft goed combinerend aan meer aanvallen toe en dreigt met een paar vrije trappen, waarvan er één door Olaf Jonkman net naast wordt gekopt. Een paar minuten later wordt Olaf net buiten de 16 gevloerd. Geel voor Eefde. De vrije trap van Randell Tacke is een prooi voor de keeper.

Ondertussen blijven de duels behoorlijk pittig. Eefde is al een tijd niet gevaarlijk geweest, maar in de 39e minuut krijgt de spits van Eefde door een misverstand tussen Pelle Ypinga en Kevin Bastiaanse de bal voor de voeten en schiet de bal van 20 meter snoeihard in de kruising: 0-2.

Een paar minuten later is DVOV aan de beurt. Boas is weg over rechts, speelt zich geweldig vrij en legt terug op Mark Otten, die beheerst links in de benedenhoek raak schiet: 1-2!

We zitten goed in de wedstrijd en we gaan op zoek naar de gelijkmaker. Daar denkt Eefde echter anders over. Op de hoek van de zestien neemt de spits de bal aan en volleert dan met een lob de bal in het net, over de iets voor zijn doel staande keeper Jonne Olijslager. Wereldgoal! Die doet pijn! 1-3 en de ruststand. Een extra domper is het uitvallen van onze topscorer Olaf met een liesblessure. Sebastiaan Jansen valt voor hem in.

DVOV begint goed aan de tweede helft en probeert Eefde vast ze zetten. Een paar hoekschoppen leveren niks op. In de 49e minuut schiet de prima spelende Boas knap uit de draai op doel ,aar de keeper heeft een goede reflex in huis. Kort daarna kan Randell een paar keer uithalen, maar de keeper redt op het eerste schot en het tweede gaat naast.

Sebastiaan wordt dan van achteren flink onderuitgehaald, maar kan gelukkig verder. Weer geen geel voor Eefde, dat toch wel een kaartje of twee meer verdiend inmiddels. Een mooie DVOV combinatie eindigt met een voorzet van Ybo Hendriksen op Sebastiaan, maar die kan er niet bij.

Een mooi moment in de 70e minuut als Stijn Korteling na een langdurige knieblessure eindelijk zijn eerste minuten kan maken dit seizoen. Hij vervangt Jochem van de Kamp, die vorige week zijn eerste minuten maakte, ook na een langdurige knieblessure. Mooi dat we weer twee ervaren verdedigers beschikbaar hebben in ons jeugdige team.

In de 76e minuut komt Max Schinkel in het veld voor Kevin Bastiaanse. Ybo probeert de keeper met een lob te passeren, maar de verdediger van Eefde raakt het schot van Ybo nog aan. En weer wordt een pittige overtreding van Eefde niet bestraft met geel.

Max Schinkel probeert het dan ook met een lob over de keeper, die weer net kan redden. Even later wordt zijn schot weer net gekeerd door de keeper.

Eefde heeft zich in de tweede helft niet vaak voor het DVOV doel laten zien. In de 85e minuut zijn ze daar echter weer te vinden. Een aanval over rechts, voorzet teruggelegd op de 16 en de spits van Eefde schiet de bal weer prachtig in de kruising: 1-4. Tevens de eindstand.

DVOV mag over het getoonde spel en duelkracht tevreden zijn. We creëren echter nog te weinig en hebben ook teveel kansen nodig. Dat deed een uiterst efficiënt Eefde dus duidelijk beter. Van hun zes schoten op doel gaan er vier in, waaronder een paar prachtgoals! In zo’n wedstrijd moet het dan ook een beetje mee in plaats van tegen zitten. Dan had er best een stuntje ingezeten.

Op basis van deze wedstrijd leven we vol goede moed toe naar de wedstrijd tegen directe concurrent Excelsior Zetten, aanstaande zaterdag 8 februari, wederom op de Pinkenberg. Met deze tegenstander hebben we ook nog een appeltje te schillen, dus komt dat zien!