7 december 2019 14:30

F.W.H. (Frans) Beser

Onbekend

Er wacht ons een hete middag bij koploper F.C. Zutphen. Hun eerste team is de afgelopen twee jaar gedegradeerd vanuit de 1e naar de 3e klasse, maar zoeken nu weer de weg naar boven. Tot nu verloopt dat traject dus voorspoedig.

DVOV zit in een geheel andere fase. Handhaven is dit jaar het doel. Toch willen we ons vandaag niet verstoppen en trainer Robert Grauwde kiest voor een aanvallender opstelling dan de afgelopen wedstrijden.

F.C. Zutphen heeft de beschikking over een mooi en modern complex en er wordt uitgebreid verslag gedaan met omroeper, scorebord en film- en fotocamera’s. Het oogt best professioneel allemaal. Leuk om te zien!

De bal rolt en Zutphen zet meteen druk. In de tweede minuut is er paniek bij DVOV achterin. Door een lastige terugspeelbal van Pelle Ypinga wordt Niels Jonkman wat verrast en in een poging de bal uit de gevarenzone te brengen passeert hij ongelukkig onze doelman Jonne Olijslager: 1-0. Zo wilden we natuurlijk niet beginnen…

Zutphen combineert er vervolgens naar hartelust op los. Het beschikt over stuk voor stuk snelle en technisch vaardige spelers en die weten wel raad met de ruimtes die DVOV hen laat. De 2-0 na weer een mooie combinatie laat dan ook niet erg lang op zich wachten. De 3-0 na een corner en twee overstapjes ook niet, alhoewel het half mislukte schot wel erg ongelukkig tussen twee DVOV verdedigers door schiet.

Na 21 minuten is het al 4-0, na weer een mooie combinatie volgens hetzelfde stramien. Jonne kan in eerste instantie redden, maar is vervolgens kansloos als de bal in de rebound tegendraads wordt ingekopt.

Het is sowieso aan Jonne te danken dat de score nog niet verder is opgelopen, want ondertussen staan er al een aantal puike reddingen op zijn naam.

Maar in de 28e minuut is ook hij weer kansloos na wederom een vlot lopende aanval van Zutphen: 5-0.

Ondanks de overmacht van Zutphen, mag DVOV het zich aanrekenen dat ze zoveel ruimte laten. Dat is tegen deze tegenstander funest.

DVOV komt nauwelijks over de middellijn. Na ruim een half uur wordt Olaf Jonkman de diepte in gestuurd, maar er wordt voor buitenspel gevlagd.

Met hangen en wurgen en met weer een paar uitstekende reddingen van Jonne, halen we zonder verdere tegentreffers de rust.

De wonden worden gelikt. Er wordt toch besloten het speelplan niet te wijzigen en positief te blijven voetballen en de aanval te zoeken. Uiteraard moeten we wel de ruimtes kleiner houden en feller zijn in de duels.

Het begin van de tweede helft ziet er al meteen wat beter uit, alhoewel Jonne al snel weer redding moet brengen.

In de 53e minuut geeft de scheidsrechter nogal gemakkelijk een strafschop aan Zutphen als hun aanvaller bewust het been van Boas de Bloois zoekt. Jonne kan in eerste instantie knap pareren, maar in de rebound is het toch raak: 6-0.

We komen nu wel meer aan aanvallen toe en komen af en toe dreigen voor het Zutphense doel. In de 68e minuut leidt een mooie combinatie tussen Olaf Jonkman en Kevin Bastiaanse zelfs tot een doelpunt. Zoals gewoonlijk met Olaf als koele afmaker: 6-1. Toch de eerste tegentreffer dat Zutphen thuis te slikken krijgt dit seizoen.

Maar het blijft toch vooral Zutphen dat gevaarlijk is. De 7-1 in de 76e minuut komt weer voort uit een mooie combinatie. De mooiste van de gastheren is een halve omhaal uit een hoekschop in de 80e minuut: 8-1.

DVOV krijgt dan een grote kans op nog een eretreffer. De keeper redt op een inzet van Olaf en in de rebound lijkt de prima invallende Sebastiaan Jansen te kunnen scoren, maar de keeper kan zich er nog net voor gooien. Een paar minuten later lijken we dan toch de 8-2 te scoren nadat een voorzet uit een vrije trap in één keer in het doel verdwijnt, maar deze wordt afgevlagd voor buitenspel. Beetje jammer…

Het slotakkoord is voor Zutphen dat in de 89e minuut de 9-1 eindstand op het bord zet.

Jonne heeft er ook in de tweede helft met een handvol prima reddingen weer voor gezorgd dat er geen dubbele cijfers op dat bord zijn verschenen. Een prachtige man-of-the-match voorstelling van onze jonge keeper!

Deze nederlaag is geen verrassing, maar had natuurlijk niet zo hoog mogen uitvallen. Met name in de eerste helft waren we niet scherp genoeg. Maar hulde aan F.C. Zutphen is op zijn plaats. Het liet prachtig voetbal zien en zal waarschijnlijk zonder al te veel problemen kampioen worden. De tweede helft van DVOV was echter prima en als we dat voetbal ook volgende week zaterdag tegen concurrent Eerbeekse Boys kunnen brengen, dan kunnen we hopelijk de punten op de Pinkenberg houden en met een goed gemoed de winterstop in gaan. We kunnen daarbij alle support gebruiken. Dus komt dat zien!