3e klasse A

9 november 2019 15:00

M.Delsink KNVB

Onbekend

DVOV 1 snakt naar een overwinning na vier nederlagen op rij en vorige week een gelijkspel. Met een driepunter kunnen we weer aansluiting vinden met de middenmoot. Dat moet dan vandaag ten koste gaan van DVE-Trajanus uit Nijmegen. Die kennen we nog van een tumultueuze bekerwedstrijd die na een 5-2 voorsprong nog eindigde in 5-5.

Nadat pupil van de week Axel Epskamp eerst een tegenstander poort en vervolgens in tweede instantie beheerst raakt schiet mogen we los.

DVE-Trajanus begint echter iets beter aan de wedstrijd. Ze zoeken de beslissende steekbal naar hun beweeglijke voorhoedespelers, maar echte kansen levert het niet op. DVOV kom dan langzaam beter in zijn spel. Dat levert al snel goede kansen op voor Olaf, die nog net kan worden afgestopt, en Ybo, met een mooie krul op de paal.

Even later moet keeper Jonne Olijslager voor het eerst echt in actie komen. Hij pareert een laag schot tot hoekschop.

DVE-Trajanus loopt dan in korte tijd tegen twee gele kaarten op door commentaar op de uitstekend leidende scheidsrechter Delsink.

In de 34e minuut krijgt DVOV een vrije trap op een mooie positie op zo’n 25 meter van de goal. Een kolfje naar de hand voor Randell Tacke, die snoeihard net onder de lat raak schiet, waarbij de keeper niet helemaal vrijuit gaat: 1-0. Daarmee gaan we ook de rust in.

Na de rust gaat DVE-Trajanus opnieuw beter van start. Een kopbal in de 54e minuut scheert rakelings naast ons doel. Daarna zijn de Nijmegenaren nog een paar keer dreigend. We verliezen teveel duels in deze fase en de druk neem toe.

De storm gaat dan liggen en DVOV komt weer meer aan voetballen toe.

In de 72e minuut wordt Olaf Jonkman vrij voor de keeper gezet. Er wordt gevlagd voor buitenspel, maar omdat dit al meerdere malen op dubieuze wijze werd toegepast, negeert de scheidsrechter het dit keer en Olaf maakt het koeltjes af: 2-0.

Dat is niet naar de zijn van DVE-Trajanus en er ontstaat een situatie waarbij de scheidsrechter zich genoodzaakt ziet om de wedstrijd tien minuten stil te leggen.

Na deze afkoelingsperiode gaat de wedstrijd verder en gelukkig zonder verdere incidenten.

DVE-Trajanus krijgt dan twee grote kansen op de aansluitingstreffer, maar ze krijgen de bal er niet in.

Als aanvoerder Sander Beek dan de 3-0 scoort uit een scrimmage na een hoekschop is de wedstrijd beslist. De kers op de taart is de 4-0 door Olaf Jonkman uit een assist van Mark Otten, na een vlot lopende aanval.

Een verdiende overwinning voor DVOV, hoewel de uitslag geflatteerd is. De overwinning wordt uitgebreid gevierd en kan worden voortgezet op de Deutsche Party in de kantine, georganiseerd door de gangmakers van DVOV 3.

Op zaterdag 16 november zijn we vrij. Op 23 november spelen we een uitwedstrijd in en tegen Oeken. Komt dat zien!