3e klasse A

25 januari 2020 15:30

Onbekend

Na een bijzonder gezellig team-weekend in Noord-Limburg en een paar nuttige oefenwedstrijden mogen we weer aan de bak in de competitie.

Eerste tegenstander in het tweede bedrijf van ‘Project Handhaving’ is De Treffers, de kleine broer van 2de divisionist De Treffers. Het hoofdveld van het moderne sportcomplex in voetbaldorp Groesbeek is alleen bestemd voor de grote broer en daarom mogen we aantreden op (kunstgras)veld 2.

Voor het eerst dit seizoen kunnen we een beroep doen op de ervaren centrale verdediger Jochem van der Kamp, die terug is van een zware knieblessure. Jochem maakte in een oefenwedstrijd alweer een prima indruk en Robert Grauwde twijfelt dan ook geen moment over een basisplek.

Het begin van de wedstrijd is voor De Treffers. In de 3e minuut wordt hun lange aanvoerder en spits vrijgespeeld, maar zijn doelpunt wordt terecht afgekeurd voor buitenspel. Vijf minuten later kan dezelfde speler een afgemeten voorzet bij de tweede paal van dichtbij binnen koppen, echter keeper Jonne Olijslager verkleint de hoek en kan redding brengen.

DVOV heeft zich ondertussen beter in de wedstrijd gespeeld en heeft meteen een antwoord. Mark Otten vindt Boas de Bloois die zich buiten de zestien vrij speelt en met een droge knal de linkerbenedenhoek vindt: 0-1!

De Treffers dringen wat meer aan en nadat een paar hoekschoppen met enige moeite door DVOV zijn weggewerkt, lukt dat niet in de 20e minuut als een hoekschop steenhard wordt ingekopt: 1-1. Een paar minuten later zorgt een misverstand op het middenveld voor een snelle counter van De Treffers en opnieuw een doelpunt door een raket in de kruising: 2-1.

DVOV is echter niet van slag, zit goed in de wedstrijd en neemt het heft in handen. In de 36e minuut vindt Pelle Ypinga met een dieptepass spits Olaf Jonkman die de keeper kansloos laat: 2-2!

Een paar minuten voor de rust wordt Olaf opnieuw weggestuurd, dit keer door Boas, maar zijn schot in de korte hoek wordt knap gered door de keeper.

Na rust beginnen beide teams wat behoudend. DVOV komt door goede combinaties gemakkelijker tot aanvallen dan de tegenstander, hoewel grote kansen uitblijven.

In de 59e minuut is de grootste kans in de tweede helft tot dan voor De Treffers met een kopbal, die gelukkig over ons doel vliegt.

Jochem vecht verbeten kopduels uit met deze lange spits en wint bijna elk duel, waardoor de angel grotendeels uit hun spel wordt gehaald. Maar ook over rechts blijft De Treffers gevaarlijk, waar ze telkens via snelle combinaties in onze zestien proberen te komen. Onze verdediging staat vandaag echter als een huis en geeft erg weinig weg.

Jochem moet na een zware botsing een tijdje worden behandeld aan zijn schouder. Gelukkig kan hij verder, maar hij heeft zichtbaar last.

DVOV blijft scherp in de duels en Kevin Bastiaanse schroomt ook niet om een keer een “professionele” overtreding te maken als er een gevaarlijke uitbraak dreigt. Het levert hem wel een gele kaart op. We voelen dat er meer in zit en zoeken steeds weer de aanval. Linksback Randell Tacke stoomt ook een paar keer gevaarlijk op richting het vijandelijke doel. Een paar hoekschoppen voor DVOV leveren niks op.

Keeper Jonne moet alert blijven en dat is hij zeker op een hard laag schot dat hij helemaal gestrekt nog net naast kan tikken. Uitstekende redding!

De beste kans in de tweede helft voor DVOV is in de 90e minuut voor Ybo, die door Olaf is vrijgespeeld, maar zijn schot gaat net over. De prima fluitende scheidsrechter telt er nog vijf minuten blessuretijd bij en daarin is het voor DVOV nog een beetje billenknijpen bij een paar hoekschoppen voor de Treffers. Het gelijkspel wordt echter over de streep getrokken en dat is ook een terechte uitslag.

DVOV speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Er werd goed gecombineerd en we waren sterk in de duels. Met de ervaren Jochem centraal in de verdediging ziet het er achterin een stuk stabieler uit. Als we dit niveau kunnen doortrekken naar de rest van het seizoen, dan wordt handhaving in de derde klasse geen enkel probleem. Volgende week mogen we het weer laten zien, thuis tegen SP Eefde. Komt dat zien!