21 september 2019 15:00

N.S. Goutier

Onbekend

Opstelling DVOV 1

Na de prima voorbereiding, ondanks de onnodige uitschakeling in het bekertoernooi, gaat het vandaag voor het echie. De eerste competitiewedstrijd spelen we tegen Redichem in Heelsum.

Terwijl de Hercules en Dakota vliegtuigen van de Airborne herdenking zich ook boven Heelsum laten zien, maken wij ook een vliegende start. Vanaf de aftrap wordt Jeroen van Tent gevonden, die de achterlijn haalt en met een strakke voorzet Ybo Hendriksen bereikt. Die heeft vervolgens meteen het vizier op scherp: 0-1. We spelen 15 seconden!

DVOV is sterk in de duels en blijft, goed combinerend, de aanval zoeken. Goede kansen, voor Max Schinkel (lat), Jeroen en Olaf Jonkman worden gemist, voordat we na ruim twintig minuten ook de eerst kans voor Redichem noteren.

In de 28e minuut belandt een mislukte ingooi van een Heelsummer voor de voeten van Olaf en dat buitenkansje is uiteraard wel aan hem besteed: 0-2. Een paar minuten later kan de keeper van Redichem een schot van Mark Otten niet vasthouden. De rebound is een prooi voor Olaf: 0-3! En ook het volgende doelpunt laat niet lang op zich wachten. Ybo vindt het net met een prachtig schot, over de keeper in de verre hoek: 0-4.

Redichem doet dan wat terug na een misverstand tussen Boas de Bloois en keeper Luca Brugman, maar nog voor rust herstelt Pelle de marge van vier met een fantastische boogbal van Pelle Ypinga: 1-5.

We gaan tevreden naar de thee. Tijdens de rust wordt nadrukkelijk uitgesproken geconcentreerd te blijven en scherp de duels aan te blijven gaan.

Jeroen moet helaas worden gewisseld, doordat hij net voor rust ongelukkig in een duel een teenblessure op heeft gelopen. Sebastiaan Jansen valt voor hem in.

Ook de tweede helft beginnen we goed en zijn we duidelijk de bovenliggende partij. Redichem probeert alleen nog maar met lange ballen van achteruit richting ons doel te komen, maar dat lijkt een kansloze missie. Toch komen we goed weg als na een spaarzame aanval van de gastheren Boas het schot nog net van de lijn kan halen.

Toch is het een paar minuten daarna weer raak aan de andere kant. Na een mooi uitgespeelde aanval maakt Max Schinkel de 1-6 op aangeven van Olaf. Redichem profiteert dan van balverlies op het middenveld en laat de 2-6 aantekenen.

Met een vervelende handblessure moet Jessie Kamperman het veld verlaten. Randell Tacke vervangt hem.

We creëren nog voldoende uitstekende kansen om de score te verhogen. De keeper staat een paar keer goed in de weg bij schoten van Sebastiaan, waarvan één het resultaat was van een Barceloneske aanval.

Keeper Luca heeft niet veel te doen gehad, maar moet dan kort voor tijd toch een keer redding brengen.

We mogen dik tevreden zijn met deze start van de competitie. Trainer Robert Grauwde heeft ongetwijfeld nog wat aandachtspuntjes waaraan gewerkt moet worden. Komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Zelos uit Zelhem. Komt dat zien!