3e klasse A

2 november 2019 15:00

G.W. Jansen KNVB

Onbekend

DVOV 1 zit na het goede begin van het seizoen in een dipje, extra geaccentueerd door de grote nederlaag in Eefde vorige week. De koppen werden daarom midweeks bij elkaar gestoken. Iedereen die dat wilde kon zijn zegje doen en daarmee werd de lucht geklaard. De koppies staan als het goed is weer allemaal dezelfde kant op.

Dat moeten we dan vandaag tonen tegen Uni VV uit Nijmegen. Opnieuw een tegenstander die, net als wij, strijdt voor handhaving in de derde klasse. Uni VV is begonnen als een universiteits-voetbalvereniging, maar is sinds een aantal jaren een echte “burgerclub”.

Trainer-coach Robert Grauwde wil dat we vandaag weer wat meer aan voetballen toe komen en minder de lange bal hanteren.

DVOV begint goed aan de wedstrijd. De eerste grote kans is in de 12e minuut dan ook voor “de onzen”. Uit een lage voorzet van Boas de Bloois schiet Olaf Jonkman de bal in de korte hoek, maar de keeper van Uni VV redt met een zeer knappe reflex. Deze keeper, Steven Nuytinck, heeft trouwens een bijzonder verhaal (zie de link onderin het verslag voor meer info).

DVOV heeft de overhand, maar Uni VV is ook regelmatig dreigend. Een goede kopkans verdwijnt gelukkig over ons doel.

Mark Otten schiet dan een vrije trap door de muur, maar wederom heeft de Nijmeegse doelman een fantastische redding in huis.

Vijf minuten voor rust stuurt Boas op links Ybo Hendriksen op pad. Zijn strakke voorzet bereikt Olaf en die kan van dichtbij binnen schieten. Dit keer is de keeper kansloos. 1-0!

Op slag van rust krijgt Uni VV nog een hoekschop. Deze wordt door DVOV niet goed weggewerkt en in de scrimmage krijgen we de gelijkmaker om de oren: 1-1. Het is meteen rust.

Toch mogen we tevreden zijn met de eerste helft. We zitten goed in de duels en we komen ook weer aan voetballen toe. Daar draagt ongetwijfeld ook de tegenstander aan bij, die minder fysiek is dan onze laatste tegenstanders en ook voor de voetballende oplossing kiest.

In de tweede helft is het overwicht van DVOV nog wat groter. We dringen aan, maar de eindpass ontbreekt en grote kansen blijven uit. Uni VV loert op snelle uitvallen, maar ook zij missen de nauwkeurigheid in de eindfase. Dus is het niet onlogisch dat deze sportieve wedstrijd geen doelpunten meer oplevert en beide teams tevreden moeten zijn met een punt.

Belangrijk voor ons is dat we na vier nederlagen en op rij weer een punt hebben gepakt en het voetballend weer zeer behoorlijk was. Hopelijk hebben we de weg omhoog weer gevonden.

Volgende week spelen we weer thuis, tegen DVE-Trajanus. Dit team troffen we ook in het bekertoernooi en toen gaven we in het laatste kwartier nog een 5-2 voorsprong uit handen en eindigde het 5-5 (wat uiteindelijk de uitschakeling betekende). We hebben dus nog een appeltje met ze te schillen. Komt dat zien!