3e klasse A

26 oktober 2019 14:30

Onbekend

Opstelling DVOV 1

De zesde competitiewedstrijd spelen we op het Sportcomplex De Wolzak in Eefde. Het is een zogenaamde 6-punten wedstrijd tegen, op voorhand, een tegenstander die ongeveer gelijkwaardig zou moeten zijn.

DVOV begint niet eens zo slecht aan het duel. De eerste 20 minuten gaan de teams gelijk op. Eefde is wat meer in de aanval en een paar keer dreigend, maar de beste kans was al in de 6e minuut voor Olaf Jonkman, die een goede voorzet van Max Schinkel net niet genoeg richting kon geven.

Na het eerste doelpunt van Eefde in de 21e minuut, een vlammend schot in de verre kruising, gaat het echter van kwaad tot erger. Een paar minuten later staat het al 2-0 na opnieuw een afstandsschot. DVOV oogt opeens erg onzeker, is erg slordig in de passing en verliest veel duels. De aanval wordt alleen nog maar gezocht met kansloze lange ballen. Vijf minuten voor rust moet DVOV dan ook nog de 3-0 slikken en is het duel eigenlijk al beslist.

Coach Robert Grauwde wil in de tweede helft meer duelkracht en voetbal zien van DVOV en minder de lange bal.

Dat lijkt ook behoorlijk te lukken. De wedstrijd is weer redelijk in evenwicht. Olaf kan in de 57e minuut alleen op de keeper af, maar deze redt zijn inzet. Het is echter de grootste van de paar spaarzame kansen voor DVOV.

In de 76e minuut wordt er verkeerd uitverdedigend en het overtal wordt simpel uitgespeeld door Eefde: 4-0. En passant pakt DVOV ook nog drie, terechte, gele kaarten.

Na deze treffer gaat het weer helemaal mis. DVOV blijft de aanval zoeken, maar geeft achterin veel ruimte weg. Eefde profiteert simpel en scoort in de laatste zeven minuten nog drie keer (waarvan de 6e duidelijk uit buitenspel) en zet een vernederende 7-0 op het scorebord.

Werk aan de winkel dus voor trainer en spelers de komende week, zodat de koppies weer de goede kant op staan voor de thuiswedstrijd volgende week tegen UNI VV uit Nijmegen. Komt dat zien!