ESA 1

3e klasse A

7 maart 2020 15:00

Onbekend

De laatste twee competitiewedstrijden, tegen concurrenten DVE-Trajanus en Excelsior Zetten, werden gewonnen. DVOV heeft daardoor weer wat lucht richting de degradatie/na-competitie plaatsen. Vandaag staat ons echter een tegenstander van een ander kaliber te wachten op de Pinkenberg. ESA, voluit Excelsior Sportief Arnhem, doet nog volop mee om het kampioenschap en zal gebrand zijn op de overwinning. De uitwedstrijd in oktober in Arnhem-Zuid eindigde in een spectaculaire 6-3 voor de club uit Rijkerswoerd.

DVOV begint goed aan de wedstrijd, maar na tien minuten schakelt ESA een tandje hoger. Het creëert een paar aardige kansen en dwingt onze keeper Jonne Olijslager tot een paar reddingen. In de 18e minuut komen we goed weg met een kopbal die de lat scheert.

Dan een belangrijk moment in de wedstrijd. ESA verdedigt slecht uit, Kevin Bastiaanse onderschept en heeft vrije doortocht naar de goal. De aanvoerder van ESA haalt hem onderuit en de scheidsrechter grijpt naar de rode kaart. Dat biedt uiteraard meer perspectief voor DVOV.

ESA zet nu minder druk op onze verdediging en gaat het met snelle uitvallen proberen.

In de 26e minuut valt de keeper van ESA ongelukkig op zijn hoofd na een botsing met onze spits Olaf Jonkman. Gelukkig kan hij na verzorging weer door.

DVOV heeft het ook in overtal lastig om kansen te creëren tegen de goedstaande Arnhemmers. De opbouw is vaak te ongeduldig en onnauwkeurig. ESA is met hun snelle uitvallen gevaarlijker. Jonne brengt knap redding met zijn voet op een inzet van de spits van ESA en even later krijgt ESA opnieuw een grote kans, maar tot opluchting van alles wat DVOV is verdwijnt het schot hoog over ons doel.

In de 41e minuut komt Stijn Froling in het veld op de linksback positie voor Jessie Kamperman, die al veel meters heeft moeten maken en er al een beetje doorheen zit. Een paar minuten later noteren we eindelijk een mooie DVOV aanval over rechts, maar de bal gaat uiteindelijk over de achterlijn. De scheidsrechter trekt behoorlijk wat blessuretijd bij, maar we gaan rusten met de brilstand.

Stijn Korteling, die nog niet 100% hersteld is van zijn knieblessure, wordt gewisseld voor Ybo Hendriksen. Hij neemt de plek in de spits in van Sander Beek, die naar Stijn’s plek in de centrale verdediging verhuist.

Ook ESA heeft gewisseld en hun spelmaker Tom Titarsolej het veld in gestuurd. Die geeft meteen na rust al een uitstekende dieptepass. Jonne heeft echter weer een dito redding in huis.

DVOV creëert een aantal corners, maar die leiden tot niets. Een uitbraak van DVOV resulteert in een schot op doel van Boas, maar het wordt tijdig geblokt.

Toch blijft ESA de gevaarlijker ploeg. In de 60e minuut is er een mooie aanval over rechts met een voorzet op maat die wordt ingekopt, maar Jonne redt wederom met een fantastische reflex.

ESA blijft de aanval zoeken, maar kan het doel maar niet vinden. In de 70e minuut is er weer een redding van Jonne op een halfhoog geplaatst schot bij de rechterpaal. De aanval blijft echter in leven en met een prachtige pegel vanaf twintig meter scoort ESA dan toch de 0-1. Eerlijk is eerlijk, het is verdiend.

Vanaf het laatste kwartier beginnen we wat opportunischer te spelen met lange ballen naar voren. En daar zijn we gevaarlijker mee dan met de behoedzame aanvallende opbouw daarvoor. Uit een hoekschop kopt de weer ijzersterk spelende centrale verdediger Jochem van de Kamp de bal tegen de lat.

ESA krijgt dan een grote kans, nadat Boas de Bloois de bal verspeelt op het middenveld, maar het vizier staat gelukkig niet scherp. DVOV krijgt nu toch ook kansen. Kevin stuurt Olaf de diepte in en die schiet net naast, langs de uitgekomen keeper. Even later wordt over rechts Boas gevonden. Zijn mooie volley gaat rakelings over.

Als de bank zich eigenlijk al heeft neergelegd bij een (eervolle) nederlaag, krijgt DVOV in blessuretijd nog een omstreden hoekschop. Iedereen gaat mee naar voren, inclusief keeper Jonne. En dan gebeurt het ongelooflijke. Kevin Bastiaanse krult de bal voor het doel en deze vindt de geheel vrijstaande Jonne, die snoeihard inkopt: 1-1! Ongelooflijk! Het feest wordt dan ook door het gehele team uitgebreid gevierd op het veld!

Maar de scheidsrechter maakt nog geen einde aan de wedstrijd. DVOV versiert opnieuw een hoekschop, opnieuw van links. Kevin haalt een mooie indraaier uit de kast die de keeper van ESA ongelukkig in eigen doel verwerkt: 2-1! Wat een ontknoping! En wat een ontlading op het veld!

Tijdens de festiviteiten trapt ESA gewoon af en scoort, maar dat wil er bij de scheidsrechter niet in. De resterende minuut doorstaat DVOV zonder problemen. Dit zijn drie heerlijke punten voor DVOV, dat hiermee een flink gat slaat met de concurrentie onderin.

Volgende week spelen we tegen koploper OVC’85 in Oosterbeek. Na vandaag lijkt niks onmogelijk. Komt dat zien!

Man of the match: Jonne Olijslager (uitstekende reddingen en nu ook nog scorend!)