3e klasse A

28 september 2019 15:00

Onbekend

Opstelling

De tweede competitiewedstrijd mogen we aantreden tegen Zelos uit Zelhem, dat in zijn eerste wedstrijd flink onderuit was gegaan tegen OVC’85 (0-6). Maar dat zegt in deze fase van de competitie nog helemaal niets natuurlijk.

Trainer Robert Grauwde ziet Abraham vandaag en neemt dankbaar een mooi paar Asics sportschoenen in ontvangst van zijn team. Nadat pupil van de week Tom beheerst heeft gescoord na een solo vanaf de middenstip kunnen we los.

Dat gaat echter nogal moeizaam. Zelos zit meteen goed in de wedstrijd en heeft de betere kansen, met name over de snelle, behendige linksbuiten. DVOV heeft een flinke bries mee en daardoor zijn de passes vaak te hard. Halverwege de eerste helft wordt DVOV sterker. In de 26e minuut kopt Kevin Bastiaanse een voorzet op doel, maar de keeper kan de bal pareren. In de rebound bedient Olaf Jonkman de vrijstaande Kevin met een strakke voorzet en die schiet raak: 1-0!

Ook na de openingstreffer is DVOV de betere ploeg, al blijft het oppassen voor de Zelhemse counters. Net voor rust lijkt de voorsprong te worden uitgebouwd, maar het doelpunt wordt afgevlagd voor buitenspel. Twijfelachtig, maar het moet worden gezegd dat de assistent-grensrechter verder een prima wedstrijd vlagt.

In de tweede helft krijgt Pelle al snel zijn 2e gele kaart. Behoorlijk zwaar gestraft, maar we moeten het ermee doen. Dat wordt dus een zware klus, met nog zo’n 40 minuten te gaan. Sander Beek kan gelukkig verder na een blessurebehandeling en dat geldt ook voor Mark Otten, die zich verstapte en flink door de enkel ging.

Uiteraard zoekt Zelos nu feller de aanval. Echter, tot uitgespeelde aanvallen komen ze niet. Door uitstekend verdedigen van Max Caesar, Boas de Bloois, Sander Beek en Randell Tacke blijft het voornamelijk bij afstandsschoten, maar deze missen vooralsnog richting en keeper Luca Brugman hoeft nauwelijks handelend op te treden.

De scheidsrechter is ondertussen streng, met veel gele kaarten voor DVOV en een enkele voor Zelos.

Sebastiaan Jansen is inmiddels Ybo Hendriksen komen vervangen en even later komt Niels Jonkman het veld in voor Max Schinkel.

In de 77e minuut lanceert Kevin met een dieptepass Olaf. Die heeft nog genoeg werkt te verrichten richting het doel, maar hij houdt op snelheid en techniek de Zelos verdedigers goed af en scoort beheerst: 2-0! Dat geeft wat lucht!

Zelos geeft niet op en is meteen gevaarlijk. Niels krijgt dan geel voor een vrij licht vergrijp en uit de vrije trap kan Zelos bij de tweede paal binnen koppen: 2-1. Het wordt toch weer even billenknijpen.

Martijn van Ingen vervangt kort voor tijd de uitblinkende Kevin en reserve-keeper Sjoerd van de Hatert geniet op de bank ondertussen van de verzorgende kwaliteiten van beide teams, met een duidelijke voorkeur voor die van DVOV.

Zelos probeert het nog met een paar afstandsschoten, maar het vizier staat gelukkig niet op scherp. DVOV blijft overeind en wint ook zijn tweede competitiewedstrijd. Een consumptie van de verjarende trainer is dus dik verdiend!

Een flinke tegenvaller is de liesblessure die aanvoerder Sander heeft opgelopen aan het eind van de wedstrijd. Het is ook nog afwachten hoe de enkel van Mark zich houdt de komende week. De ziekenboeg is al behoorlijk gevuld helaas…