DVOV 1

3e klasse A

15 februari 2020 14:30

Onbekend

Net als vorige week vandaag weer een 6-puntenwedstrijd in de degradatiestrijd. We mogen de strijd aangaan in Nijmegen tegen DVE-Trajanus. In de beker speelden we 5-5 gelijk en in de thuiswedstrijd voor de competitie wonnen we, enigszins geflatteerd, met 4-0, in een tumultueus duel.

Helaas kunnen we niet beschikken over Stijn Korteling, die na zijn 2 gele kaarten vorige week tegen Excelsior Zetten een wedstrijd geschorst is. Trainer-coach Robert Grauwde haalt daarom Pelle Ypinga een linie naar achteren, naast Jochem van de Kamp in de centrale verdediging. Sander Beek kan daarom voorin voor de benodigde “power” in de voorhoede blijven zorgen. Stijn Froling is ingeleend van de JO19-1 en begint op de rechtsback positie.

Keeper Luca Brugman, die zijn basisplek in het doel af heeft moeten staan aan Jonne Olijslager, krijgt vandaag weer een kans zich te laten zien. Sven Kerkhoffs zit na een zware knieblessure ook weer bij de wedstrijdselectie. Hij begint op de bank.

DVE-Trajanus begint fel en creëert meteen een schietkans in onze 16-meter die Luca in twee keer kan verwerken. In de 7e minuut een grotere kans voor DVE. Het schot gaat via het been van één van onze spelers over de achterlijn.

Op het zeer slechte veld speelt DVOV wat voorzichtig en hanteert het veel de lange bal naar voren. De nadruk ligt vooralsnog vooral op geen kansen weggeven. Dat lukt ook heel behoorlijk. DVOV krijgt in de loop van de tweede helft wat meer aanvallen op de mat leggen, maar DVE-Trajanus is gevaarlijker en dreigender, zonder echter uitgespeelde kansen te creëren. Het dichtst bij een doelpunt zijn ze met een zacht kopballetje uit een scrimmage, dat bovenop de lat beland.

In de laatste minuten van de eerste helft zijn er toch een paar flinke tegenvallers voor DVOV. Sven, die net is ingevallen voor Jeroen van Suylekom (hamstringblessure), wordt in een duel geraakt precies op de plek van de oude blessure. Luca heeft bij het uittrappen opnieuw last gekregen van een hardnekkige bovenbeenblessure. Beiden spelen de eerste helft uit, maar kunnen niet verder.    In de tweede helft neemt Jonne zijn plek in het doel weer in en Sebastiaan Jansen vervangt Sven.

Het spelbeeld is nu omgedraaid. DVOV is nu sterker en duikt veelvuldig op bij het vijandelijke doel.

Olaf Jonkman kan Sebastiaan net niet bereiken, anders had hij een vrije kans gehad. Jochem heeft een schietkans van 16 meter en krult de bal naar de verre hoek, maar de keeper strekt zich goed en tikt de bal tot hoekschop. Deze wordt door Kevin Bastiaanse in de 16 gelegd, doorgekopt door Boas de Bloois en de bal valt voor de voeten van Olaf, die alert reageert en snoeihard inschiet: 0-1!

Vier minuten later legt Kevin de bal terug op Boas, die zich net buiten de 16 vrijspeelt en prachtig in de kruising schiet: 0-2! Prachtgoal!

DVE-Trajanus probeert het wel, maar echt geloof zit er niet in. In de 65ee minuut zijn wij weer gevaarlijk. Olaf rukt vanaf rechts op en schiet vanaf rechts hard over. Stijn Froling speelt een uitstekende wedstrijd. Komt steeds voor zijn man, wint zo goed als al zijn duels en sticht ook aanvallend gevaar. Man of the match!

Boas is dan dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn schot gaat via de lat over het doel.

DVE-Trajanus zet dan nog eens aan in het laatste kwartier. In de 80e minuut wordt de vrije man in de zestien gevonden. Gelukkig gaat zijn schoot hoog over ons doel.

Er ligt genoeg ruimte voor DVOV om te counteren, maar we spelen dat vaak slecht uit en zijn slordig in de passing.

DVE-Trajanus blijft aandringen. Na schoten voorlangs en hoog over is er in de 88e minuut een enorme scrimmage voor het DVOV doel. Via aanvaller, keeper, binnenkant kruising en verdediger belandt de bal op wonderbaarlijke wijze niet in het doel.

In blessuretijd geven we door slecht uitverdedigen DVE-Trajanus nog een kans, maar het wil vandaag voor hen niet lukken.

Wederom een uiterst belangrijke overwinning. Het was van beide kanten geen goede wedstrijd, maar dat is ook bijna onmogelijk op dat veld. Het zat DVOV eens een keer mee met twee snelle doelpunten op belangrijke momenten. Het geeft ons meer lucht geeft in de strijd om handhaving in de derde klasse. En zoals Jochem direct na de wedstrijd zei: “Eindelijk weer eens de nul gehouden.”

Volgende week spelen we niet en zaterdag 29 februari staat er een oefenwedstrijd gepland in ’s-Heerenberg tegen FC Bergh. Hopelijk geeft dat een aantal spelers de benodigde tijd om te herstellen van blessures zodat we op volle kracht de eindfase van de competitie in kunnen. We kunnen alle support gebruiken, dus komt dat zien!

Zie ook:  De Gelderlander - Froling en Bloois