SV Waalstad 1

3e klasse A

26 september 2020 15:00

Onbekend

Waalstad, onze tegenstander vandaag, kennen we van vorig seizoen als DVE-Trajanus. Blijkbaar is een nieuwe naam nodig voor een nieuwe start. Vorig jaar konden we ze in de competitie twee keer verslaan, maar Waalstad is het seizoen goed begonnen met een verrassend ruime overwinning op Eefde.

Doelman Rik Peters maakt vandaag zijn debuut in de hoofdmacht in de competitie, omdat Luca Brugman een voetblessure heeft opgelopen tijdens de training. Verdedigingsleider Jochem van der Kamp is er niet bij, waardoor Sander Beek weer verhuist van de spits naar de centrale verdediging.

Waalstad is na 4 minuten voor het eerst gevaarlijk. Uit een corner volgt een schot dat net voorlangs gaat. Een paar minuten later moet DVOV eigenlijk scoren. Door goed storen van Olaf Jonkman valt de bal voor de voeten van Max Schinkel die vrij in kan schieten, maar de bal net naast de paal mikt.

Even later is Waalstad weer aan zet. Een schot van dichtbij kan door Rik knap worden gepareerd.

DVOV kan dan via een aantal vrije trappen van Kevin Bastiaanse op Olaf Jonkman voor wat dreiging zorgen. DVOV komst steeds beter in de wedstrijd.

Een vrije trap van Waalstad heeft Rik niet klem, maar gelukkig schiet de Waalstad speler in de rebound naast.

Na ruim een half uur moet Mees Kuipers het veld verlaten met een hamstring blessure. Jeroen van Suylekom neemt zijn plaats in.

Rik neemt dan risico door in de 16-meter een speler uit te spelen. Het gaat net goed.

Echte kansen zijn schaars. Waalstad heeft er één net voor rust. Eerst gaat de bal gevaarlijk voorlangs het doel en kan de Nijmeegse spits de bal net niet binnen tikken en het schot erna wordt mooi gered door Rik. We gaan rusten met de brilstand.

Na rust is er al snel een hachelijke situatie voor het DVOV doel, waarbij de bal uiteindelijk weer net voor ons doel langs gaat. Rik loopt daarbij een blessure op en wijst de scheidsrechter verontwaardigd op zijn sok, die helemaal aan flarden is. Gelukkig kan hij na behandeling door.

Even later is hij weer op zijn post met een klasse redding op een mooi schot van Waalstad.

Boris Hendriksen vervangt na ruim een uur Kevin Bastiaanse.

DVOV valt wel aan, maar kan de defensie van Waalstad niet ontmantelen. Waalstad is gevaarlijker en we komen opnieuw een keer goed weg na een snelle uitval van de Nijmegenaren.

Na 75 minuten krijgt DVOV toch een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Uit een hoekschop kopt Boas de Bloois door op Stijn Froling die van dichtbij net over kopt.

Luc van Heumen komt dan Max Caesar’s plek centraal in de verdediging innemen.

Het is wel duidelijk dat de ploeg die het eerste doelpunt maakt deze wedstrijd gaat winnen.

Helaas is dat Waalstad, dat na een snelle uitval onze verdediging simpel uitspeelt: 0-1.

Een paar minuten later maakt Waalstad dankbaar gebruik van de ruimte die we achterin laten en scoort, in buitenspelpositie, de 0-2. Het vlagsignaal wordt door de scheidsrechter niet gehonoreerd.

DVOV speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar het feit is dat we na twee wedstrijden nog met lege handen staan. Volgende week wacht ons opnieuw een zware wedstrijd, in Arnhem-Zuid tegen ESA. Een zwaar programma dus aan het begin van deze competitie, maar die punten gaan er sowieso komen.