Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 07

Dennenstraat 25
6543JP
NIJMEGEN
tel. 024-3770219

De derde en laatste bekerwedstrijd in de poule spelen we tegen Quick 1888, “de oudste sportvereniging van Nijmegen”, volgens de eigen website.

Doorgaan in de beker zit er niet meer in na de nederlaag tegen Blauw Geel ’55 in de eerste wedstrijd. Een overwinning van de Edenaren op Wageningen mag worden verwacht.

De DVOV selectie wordt steeds fitter en completer en we hebben er zin in! Senne de Vries is deze week definitief aangesloten bij de selectie. Helaas heeft Stijn Korteling , herstellende van een langdurige blessure, af moeten haken, maar hij sluit indien mogelijk aan bij het tweede.

Op een prachtige, bijna zomerse dag trappen we af op het hoofdveld met kunstgras op het indrukwekkende Sportpark De Dennen van deze omnisportvereniging, met naast voetbal ook tennis, badminton, cricket en bowls.

Het is al snel duidelijk dat DVOV voetballend meer in huis heeft dan de Nijmegenaren. Maar die vechten wel voor elke meter.

In de 11e minuut krijgt DVOV een strafschop nadat Zico Sarucco in de 16-meter wordt vastgepakt van achteren. Sander Beek stuurt de keeper de verkeerde kant op en we leiden: 0-1.

We kunnen de voorsprong niet lang vasthouden. Een paar minuten later belandt een lange pass van hun rechtsback over onze verdediging, waar de communicatie even zoek is. De spits van de Nijmegenaren laat zich het buitenkansje niet ontnemen en zet keeper Luca Brugman op het verkeerde been: 1-1

DVOV blijft daarna veel beter en voetbalt regelmatig gemakkelijk door de Nijmeegse linies. In de 19e minuut verdedigt Kevin Bastiaanse uit naar Luc van Heumen, die met een dribbel door de as Zico vindt en die weet er wel raad mee: 1-2.

Nog voor rust kopt Stijn Froling met een snoeiharde kopbal de 1-3 tegen de touwen, uit een corner van Zico.

Toch komt DVOV twee keer goed weg na slordig uitverdedigen door Luc en Luca. Quick kan echter niet profiteren, onder andere door uitstekend ingrijpen van Jeroen van Suylekom.

Na rust is het duel nog eenzijdiger. In de 50e minuut is Dylan van Kuilenburg attent op een te korte terugspeelbal en tikt simpel binnen: 1-4. Tien minuten hierna is er een prima combinatie tussen Zico en Mees Kuipers, die door Zico wordt afgerond: 1-5.

DVOV neemt dan wat gas terug en Quick 1888 dringt niet echt aan. Ze kunnen ook niet profiteren van een te korte terugspeelbal van Senne.

In de slotminuten zet DVOV nog een keer aan. Kevin gaat op avontuur en combineert met Zico die met een prachtig hakje Kevin vrij voor de goal zet en hij schiet onberispelijk binnen: 1-6.

Het slotakkoord is voor de net ingevallen Pelle Ypinga, die net hersteld van een lichte liesblessure uit voorzorg op de bank begon. Met een mooie solo-actie over links schuift hij de 1-7 in het doel.

De voorbereiding zit erop.  Volgende week gaan we los in de eerste competitiewedstrijd tegen vv Oeken op onze eigen Pinkenberg. We zijn er klaar voor! Komt dat zien!