De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Met een bijna geheel fitte selectie treden we vandaag op de Pinkenberg aan tegen Redichem uit Heelsum, een concurrent in de strijd tegen degradatie. Redichem is momenteel hekkesluiter met 1 punt uit 5 wedstrijden. Dat punt werd behaald uit een gelijkspel tegen Oeken.

Spits Zico Sarucco is wat ziekjes geweest de afgelopen week. Dylan van Kuilenburg neemt zijn positie in.  Max Caesar, Tom Gerritsen en Senne de Vries gaan de nodige minuten maken bij DVOV 2 en zijn er vandaag dus niet bij.

De regen die de hele dag de Pinkenberg heeft geteisterd is net opgehouden als wij de wedstrijd aftrappen en meteen de aanval zoeken. Het enthousiaste begin leidt al snel tot succes. In de 3e minuut word wordt linksback Wytze Ang over links op pad gestuurd. Hij stoomt op tot de achterlijn en vindt met een lage voorzet Mees Kuipers voor het vijandige doel. Mees neemt de bal nog even knap mee en laat dan de keeper kansloos met een schot met links diagonaal in de hoek: 1-0! Mooie aanval! Fijne start!

DVOV combineert er lustig op los, al moet gezegd dat Redichem niet erg scherp oogt in deze fase. De gasten vechten zich langzaam wat beter in de wedstrijd, maar verder dan een, slecht genomen, vrije trap komen ze vooralsnog niet. De betere kansen blijven voor DVOV.

Sem Scheffler, die zich met een paar prima wedstrijden in de basis lijkt te hebben gespeeld, scoort bijna met een mooi hakje, maar de bal is iets te centraal geplaatst en een prooi voor de keeper.

Stijn versiert vervolgens een corner en kan deze vervolgens zelf inschieten, maar de keeper is weer op zijn post. Na een paar goede aanvallen over links via Wytze is ook Sander een paar keer kansrijk.

Een doelpunt hangt in de lucht en die laat ook niet meer lang op zich wachten. Pelle Ypinga scoort met een prachtig afstandsschot in de kruising de 2-0!

Een gevaarlijke uitval van Redichem wordt onschadelijk gemaakt door centrale verdediger Luc van Heumen. Samen met de ervaren Kevin Bastiaanse vormt hij inmiddels een ijzersterk centraal verdedigingsduo, dat steeds beter op elkaar raakt ingespeeld.

In de 33e minuut belandt een corner van Kevin op het hoofd van Boas de Bloois en een Heelsumse verdediger en val vervolgens voor Pelle die snel reageert en met een mooie omhaal doel treft: 3-0! Dat lijkt al een vroegtijdige beslissing, zeker gezien het spelbeeld, waarin Redichem er eigenlijk niet meer aan te pas komt. Het lijkt inderdaad al snel nog mooier te worden als Dylan vrije baan heeft richting vijandelijk doel, maar de keeper heeft rekening gehouden met het stiftje.

Net voor rust is er onverwachte tegenslag. Een counter van Redichem zet met enig fortuin via Luc de spits vrij voor ons doel en die weet keeper Luca Brugman in de verre hoek te passeren: 3-1. Nog voor de thee moet Luca toch een keer reddend optreden, in twee keer, op een vrije trap en we overleven nog twee gevaarlijke corners. We moeten wel scherp blijven!

We weten wat we kunnen verwachten in de tweede helft: Een opportunistisch Redichem dat met fysiek spel de ballen voor de pot gaat gooien.

En dat gebeurt dus ook. We komen al snel onder enige druk te staan in de eerste minuten van de tweede helft. Toch is de eerste grote kans weer voor DVOV, maar de keeper redt knap op de vrije kans voor Sander.

In de 52e minuut belandt de bal uit een verre ingooi door Redichem op het hoofd van een Heelsummer, die sluw Stijn Froling een duwtje gaf, en de bal verdwijnt over Luca in de verre hoek: 3-2! Het is weer een wedstrijd!

Randell Tacke vervangt de prima Wytze op de linksback positie.

Redichem probeert door te drukken, maar DVOV vecht terug en krijgt langzaam weer de controle over de wedstrijd. Randell is gevaarlijk met een kopbal en Stijn met een schot voordat Dylan voor de tweede keer vrij op de keeper af kan. Dit keer laat ie zich de kaas niet van het brood eten en scoort beheerst de 4-2.

Dat lijkt de genadeklap voor Redichem. Een paar minuten later, we noteren inmiddels de 70e minuut, kan Dylan weer doorbreken en hij heeft oog voor Sander, die is meegelopen en volgens de scheidsrechter niet buitenspel staat, ondanks het vlagsignaal: 5-2.

In de 72e minuut wordt Redichem een laatste keer gevaarlijk. Een vrije trap wordt door Luca gestopt, maar in de rebound moet Redichem eigenlijk scoren, echter het schot spat uiteen op de lat.

DVOV en Redichem voeren nog een aantal wissels door, maar behalve een spetterend afstandschot van de ingevallen Zico, die goed wordt gepareerd door de keeper, zijn er geen bijzonderheden meer te melden.

Wij koesteren de drie punten. Complimenten voor Redichem dat zich na een kansloze eerste helft toch weer terug in de wedstrijd knokte.

Misschien moeten we maar eens ophouden met het praten over “degradatie-concurrenten” en zo stilletjes aan voorzichtig naar boven kijken. Maar overmoedigheid geeft geen pas. We zullen keihard moeten blijven werken voor de punten. Het vertrouwen echter groeit.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Excelsior Zetten.  Komt dat zien!