De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Geen publiek toegestaan vandaag helaas. We weten allemaal waarom. Dat is vandaag extra jammer, want wedstrijden tegen ESA leveren meestal spektakel op. De vorige keer, bij ESA, was dat echter niet het geval. ESA-verdediger Jordy Bal liep toen een verschrikkelijke dubbele beenbreuk op. Het is dan ook erg fijn om te zien dat hij er vandaag weer gewoon bij is, met een basisplaats.

De vorige twee seizoenen bleek trouwens een wedstrijd tegen ESA de laatste wedstrijd van het seizoen te zijn geweest, doordat Corona die seizoenen voortijdig beëindigde. Dat gaat hopelijk toch geen derde keer het geval zijn…

ESA doet, zoals verwacht, bovenin mee, maar lijkt niet voor de allerhoogste plekken te strijden. Dat lijken Zutphen, Cuijk en misschien ook Dieren onder elkaar te gaan uitmaken dit seizoen. DVOV heeft natuurlijk vertrouwen getankt met drie overwinningen op rij, maar ESA is wel van een ander kaliber.

Er is eerst een minuut stilte in verband met het plotselinge overlijden van clubicoon Willem Kaptein op 10 november. Willem was 56 jaar (!) lid van DVOV en zal enorm gemist worden. Zie ook: Triest bericht .

DVOV begint zeer gretig aan de wedstrijd, zet vroeg druk en maakt het ESA, dat wat gelaten begint, meteen lastig.

Na 7 minuten levert het DVOV de eerste kans op. Een hele grote zelfs. Dylan van Kuilenburg, samen met Zico Sarucco in de spits vandaag, zet met een dieptepass Sander Beek vrij voor de keeper. Zijn schot is een beetje getelefoneerd en de keeper kiest de goede hoek en pareert.

ESA is een paar minuten later voor het eerst dreigend. Uit een ingestudeerde ingooi kopt de kopsterke spits de bal door naar de rand zestien, waar een ESA speler kan uithalen, maar echt lastig is het schot niet voor keeper Luca Brugman. DVOV is dan weer gevaarlijk met een schot van Pelle Ypinga, dat voorlangs gaat.

Luc van Heumen pakt een vroege gele kaart, nadat hij zijn sliding te laat inzet op de pijlsnelle Bambi, de rechtsbuiten van ESA.

In de 16e minuut stuurt Dylan met een snelle voetbeweging Mees Kuipers op weg richting vijandelijk doel. Hij houdt knap een verdediger achter zich en laat vervolgens de keeper kansloos met een bekeken schot: 1-0.

Vijf minuten later gaat een schot van Dylan net naast. ESA lijkt nog steeds niet helemaal bij de les. Een vrije trap van de Arnhemmers levert niks op en Luca kan een afstandsschot gemakkelijk keren.

Na een half uur spelen gaat een harde voorzet van Pelle net voorlangs. Dylan haalt echter de bal nog bij de cornervlag aan de andere kant en zet perfect voor. Sander kopt de 2-0 binnen! Zit er een verrassing in vandaag?

Jazeker, want een paar minuten later wordt Boas de Bloois in de zestien aangespeeld door Pelle. Boas draait weg van zijn man, haalt verwoestend uit en ziet zijn schot in de kruising binnen slaan: 3-0!

ESA moet aan de bak en in de 38e minuut zijn ze dichtbij een treffer. Een kopbal uit een corner gaat net naast ons doel. Ons ijzersterke centrale verdedigingsduo Kevin Bastiaanse en Luc van Heumen geeft niks weg, linksback Wytze Ang maakt Bambi het leven zuur en rechtsback Remi Brouwer heeft zijn zaakjes ook prima op orde.

Net voor rust heeft de keeper van ESA veel geluk net buiten de zestien. Hij raakt de bal half, maar ook een DVOV speler mist hij net.

We gaan rusten met een mooie voorsprong, maar we realiseren ons dat het zeker nog niet gedaan is. We kunnen een ander ESA verwachten in het tweede bedrijf.

En inderdaad zien we meteen een gretiger ESA, dat eerder druk zet en meer duels wint. Eerst is er een gevaarlijk schot dat uitstekend wordt geblokt door Luc, maar dan geven we toch iets teveel ruimte weg in de zestien en daar maakt ESA dankbaar gebruik van met een schot laag in de hoek dat Luca kansloos laat: 3-1.

Stijn Froling komt er in voor Remi en Sem Scheffler voor Zico.

Dan, even onder de druk uit gevoetbald,  toch weer een kans voor DVOV. De keeper van ESA kan een kopbal van Sander uit een corner van Kevin nog net over zijn doel tikken. Een mooie aanval van ESA resulteert in een goede kans. Er zit echter te weinig kracht achter het schot en Luca kan gemakkelijk redden. DVOV staat meer onder druk nu. Het is dan ook zeer welkom dat na een uur spelen Mees op aangeven van Boas de 4-1 kan laten aantekenen! De beslissing?

Dat is het zeker als Sem een lange pass van achteruit doorkopt, precies in de loop van Sander Beek die dan geen moeite heeft om te scoren: 5-1! Dit gaan we niet meer weggeven.

ESA wisselt dan twee keer. Het beetje geloof dat ze nog hadden is nu wel vervlogen. De energie stoppen ze nu in veel commentaar op de prima scheidsrechter, die daar drie gele kaarten voor over heeft.

Het hoogtepunt van de wedstrijd komt op naam van Boas. Hij speelt zich vrij in de zestien, maar de hoek is wat lastig, dus dan maar een mooie stift over de keeper! Wereldgoal! 6-1!

ESA antwoordt nog met een vlammend schot op de lat. Een uitval van DVOV via Dylan bereikt net Sem niet, die met een sprint van 60 meter net te laat komt. Had zomaar de 7-1 kunnen zijn.

Trainer Robert Grauwde voert nog een paar wissels door. Jeroen van Suylekom voor Pelle, Max Caesar voor Boas en Niels Jonkman voor Luc.

Luca moet dan nog een paar keer in actie komen, waaronder een prima redding met de voeten op een schot van dichtbij.

In de laatste minuten gaat een kopkans van ESA naast ons doel en een prachtig schot van Wytze zeilt ook net naast. Het zou een mooie beloning zijn geweest voor een geweldige wedstrijd van onze linksback. Maar het was vandaag vooral een geweldige teamprestatie, qua spel, beleving én teamspirit.

Dat zijn 4 overwinningen op rij en 15 punten uit 8 wedstrijden! We lieten ons het biertje in de kantine goed smaken.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Uni VV (“Voetbal is de belangrijkste bijzaak”) in Nijmegen. Uni VV lijkt steeds beter te gaan draaien en heeft zich met twee achtereenvolgende overwinningen van de laatste plekken gespeeld.

Hopelijk kunnen we de goede reeks ook daar voortzetten.

Tip: Uni VV heeft leuke wedstrijdverslagen. Voor de liefhebber: UniVV.nl