De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Afgelopen week stond in het teken van de battle tussen DVOV JO13-1 en SC Rheden JO13-1. Met twaalf voor en twee tegen was DVOV de overduidelijke winnaar. Afgelopen dinsdag lieten onze mannen zich gelden in de uitgestelde bekerwedstrijd (6-2 winst) en zaterdag waren we ze met 6-0 de baas in het eerste competitieduel.

Zoals al in het vorige verslag aangegeven was DVOV de grote favoriet tegen Rheden. Toen we dinsdagavond naar 'Rheje reje' sloeg de hoogmoedswaanzin dan ook toe bij de jongens. ‘We scoren met gemak 15 goals’ hoorde menig fan in de auto. Zie dan de geest maar weer eens in de fles te krijgen met die pubers. Maar Rheden lukte het. In de eerste helft speelde Rheden vol overgave en zette ons op eigen helft goed onder druk. En dat was lastig. Onze verdediging kwam er voetballend moeilijk uit en het ‘trage’ gras hielp ook niet mee. Logisch gevolg was dat de fouten bestraft zouden worden en ja hoor Rheden scoorde. Onze eerste tegengoal van het seizoen. Dat gaf Rheden nog meer vleugels, maar gaandeweg kwamen we beter in het spel en voor rust trokken we de stand weer gelijk. Na rust kwam er met de komst van Felix en Jason in de ploeg iets meer dynamiek in ons spel. Rheden was inmiddels moegestreden. We kregen ruimte om aan te vallen en doelpunten te maken. We liepen uit tot 6-1. Rheden deed nog iets terug met een strafschop. Een leerzame pot voor de mannen.

Zaterdag was er in de tweede wedstrijd tegen Rheden dan ook geen sprake overschatting. We traden aan op het mooie, doch veraf gelegen veld 6. Wandelschoenen aan en lunchpakket mee was advies van de trainer. Gepakt en gezakt aangekomen bleken de goals afgekeurd te zijn door de bondsscheidsrechter. Mocht Gerke de hele weg weer terug voor een paar ty-raps :). Al met al een oponthoud van ruim 20 minuten, waardoor we rommelig begonnen. Rheden had weer hetzelfde strijdplan, maar we waren er achterin beter op voorbereid. Door het veld breed te houden kon Rheden niet gegroepeerd druk zetten. Voetballend ging het allemaal niet heel vloeiend, maar we gaven achterin niets weg en de kansen die we voorin kregen waren raak. Met rust was het 4-0. Voldoende marge om op dat moment onze sterspelers Rein en Jason uit te lenen aan de JO14-1. Na rust kabbelde het spel een beetje voort. Rheden had niet veel in te brengen, maar bij ons ontbrak het goede samenspel. Er werden nog wel twee doelpunten gemaakt. Eigenlijk drie maar een goal (de mooiste van de wedstrijd) werd na raadpleging van de VAR door de scheidsrechter afgekeurd. Vanuit het middenveld kreeg Jesse op de rechterflank de bal aangespeeld en met een fraaie rush richting achterlijn gaf hij de bal op, de op dat moment niet in buitenspel positie staande, Raqiedion die vrij voor de goal daar wel raad mee wist. De VAR zag echter wat wij niet zagen. Raqiedion haalde voordeel uit zijn eerdere buitenspelpositie bij de pass op Jesse en dat mag niet. Goed gezien VAR!

Enfin enige opwinding in de verder redelijk saaie tweede helft. Het mag de pret echter niet drukken. De mannen zijn door in de beker en we staan fier bovenaan bij de start van de competitie. Laat de komende wedstrijd maar weer komen.