6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Met twee oefenwedstrijden in de benen, eenmaal winst en eenmaal verlies, is het dan echt zover. De competitie voor DVOV 1 gaat weer van start. De laatste competitiewedstrijd was op 27 november 2021.

Met een straffe wind beginnen beide teams onder leiding van scheidsrechter Reinier van Leeuwen iets na 15.00 uur op de Pinkenberg aan de wedstrijd. Voor het eerst is er een basisplaats voor Branco Sarucco, die samen met zijn broer Zico het centrum van de aanval vormt.

De eerste tien minuten van de wedstrijd golft het spel heen en weer en zijn er niet echt grote kansen te melden voor één van de teams. In minuut 17 is een vrije trap van Waalstad een makkelijke prooi voor keeper Luca Brugman. Zes minuten later gaat een schot van Branco net naast het doel van Waalstad. Er komen vanaf nu ook wat meer doelgerichte acties en DVOV haalt met een mooie aanval de zestien van Waalstad, maar helaas wordt er gevlagd voor buitenspel.

Remi Brouwer stormt twee keer op, de eerste keer raakt hij uiteindelijk de bal niet lekker, maar zijn schot in de aansluitende aanval is beter en wordt maar net geblokt. Aan de andere kant schakelt Waalstad snel om, maar met een goede interceptie haalt Kevin Bastiaanse de angel uit deze gevaarlijke counter. Weer even later kan Zico de bal net niet inkoppen na een mooie voorzet van Remi.

We hebben nog 10 minuten te spelen in de eerste helft als Mees Kuipers de keeper met een boogballetje omspeelt en vervolgens, met in zijn rug nog een verdediger, de bal na de stuit nog probeert in te koppen. Helaas eindigt de bal op de paal en de verdediger kan de bal vervolgens wegrossen.

De uitstekend leidende scheidsrechter geeft nog geel aan twee Waalstadspelers voor commentaar en we gaan de kleedkamer in voor de rust.

De tweede helft, Sander Beek is inmiddels in gevallen voor Branco, is 5 minuten oud als Mees in een duel iets te hoog komt met zijn been. De Waalstadspeler moet even verzorgd worden maar kan gelukkig verder.

We moeten wel bij de les blijven want Waalstad krijgt twee grote kansen, waar ze meer mee hadden kunnen doen. Aan de andere kant schiet Sander Beek in een kansrijke positie op het doel, maar zijn schot wordt nog net op tijd deels geblokt.

In de 55e minuut komt Pelle Ypinga er in voor Jeroen van Suijlekom.

Twee mooie corners van Zico stichten aardig wat gevaar voor het doel van Waalstad, waarbij de tweede corner er bijna in één keer ingaat. De keeper tikt de bal net onder de lat weg.

We worden steeds gevaarlijker, maar ook Waalstad krijgt nog  kansen. Wie hier het eerste doelpunt maakt kan wel eens de drie punten gaan pakken. We hebben het langs de kant nog niet gezegd of Mees haalt in minuut 67 verwoestend uit vanaf ruim 35 meter en laat de keeper kansloos. 1-0 voor DVOV! Wat een goal !!!

Voor het laatste kwartier komt Max Caesar er in voor Sem Scheffler.  In één van de laatste aanvallen van DVOV, gaat Boas de Bloois stijlvol langs een paar Waalstadspelers en legt breed op Sander, echter is de pass net iets te hard en valt onze tweede treffer niet. Zo blijft het spannend tot en met de zes minuten blessuretijd, maar pakken we uiteindelijk terecht de overwinning.

Dat zal in de volgende twee wedstrijden veel lastiger worden want dan treffen we de nummers 1 en 2 in onze competitie.

Tot slot dank aan Jan Wijnsma, die als grensrechter Luc Brugman verving.