tel. 024-3446834

Vandaag staat een uitwedstrijd in Nijmegen tegen Waalstad (voormalig DVE-Trajanus) op het programma. In het recente verleden waren dat vaak spectaculaire en soms ook vervelende duels. De thuiswedstrijd op 19 februari wisten wij in winst om te zetten dankzij een fantastisch afstandsschot van Mees Kuipers, die er vandaag bij is als supporter door een blessure. Dat geldt ook voor Randell Tacke.

Waalstad heeft het lastig dit seizoen om de punten bij elkaar te ballen, maar in Nijmegen is het lastig winnen, hetgeen ook v.v. Dieren heeft ervaren.

Onder een stralend lentezonnetje op een slecht grasveld trappen we af op op het Sportpark Staddijk-Zuid.

Het is in de eerste minuut meteen hectisch voor ons doel, als Remi Brouwer een gevaarlijke inzet moet opruimen.

De eerste kans voor DVOV is er 5 minuten later als Zico Sarucco met een mooie rush opstoomt over links, de achterlijn haalt en teruglegt op Pelle Ypinga. Zijn schot kan de keeper niet verrassen.

De teams zijn aan elkaar gewaagd. Waalstad heeft veel ervaren spelers, die slim de duels aangaan en ook weten wanneer een overtreding nodig is om een tegenaanval te voorkomen. Ze zitten er bovenop en de ruimtes zijn erg klein. DVOV heeft moeite er doorheen te voetballen.

De gevaarlijkste aanvallen zijn van Waalstad. In de 19e minuut krijgen ze een vrije schietkans. Gelukkig gaat het schot net naast. Kort daarop weer een kans voor de Nijmegenaren, maar wederom staat het vizier niet scherp.

In de 27e minuut is het opnieuw Waalstad met een aanval door het midden. De spits komt vrij voor keeper Luca Brugman en faalt niet: 1-0.

Even later is het bijna 2-0, maar de bal kan nog net door DVOV worden verwerkt.

DVOV komt dan wat beter in de wedstrijd door wat omzettingen op het middenveld. Het laatste kwartier van de eerste helft levert dat wat kansjes op, maar geen doelpunt. De scheidsrechter ziet wel een duidelijke handsbal door Waalstad in hun strafschopgebied over het hoofd. Toch jammer!

We beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. Luca moet na een paar minuten in actie komen op een gevaarlijke aanval van Waalstad. In de 54e minuut is Waalstad weer in de aanval en de spits kan op Luca af. Na een vreemde scrimmage rolt de bal langzaam ons doel in, waarbij de spits Luca opzettelijk blokt door bovenop hem te gaan liggen. De scheidsrechter wil echter niets van de protesten weten en keurt de treffer goed: 2-0.

In de 60e minuut een goede aanval van DVOV. Het was al even geleden. We zijn duidelijk niet in goede doen vandaag.

Meteen daarna kan Luc van Heumen met een geweldige sprint en dito ingreep een aanvaller nog achterhalen die vrij baan had richting doel.

Stijn Froling komt dan in het veld voor Jeroen van Suylekom.

Dylan van Kuilenburg ziet de keeper wat ver voor zijn goal staan en probeert het van ver. Zijn schot gaat net over. Het zijn echter niet echt kansen te noemen dat DVOV creëert. Waalstad trekt alles uit de kast om het spel te ontregelen en wij hebben er geen antwoord op. Het zeuren tegen scheidsrechter en om elk vlagsignaal kennen we inmiddels van deze tegenstander.

Luca, die een prima wedstrijd keept, moet opnieuw redden na een uitval van Waalstad.

De trainer van Waalstad heeft ondertussen de troepen bevolen zich geheel terug te trekken in de verdediging, wat onze taak inderdaad nog lastiger maakt.

Boas probeert het ook van heel ver maar ook zijn schot gaat net over het doel.

Robert voert twee wissels door. Branco Sarucco voor Dylan en Max Caesar voor Wytze Ang.

Luca wordt nog een keer aan het werk gezet en kan met een reflex de bal nog net naast zijn doel tikken. Waalstad heeft dan nog een vrije kans op de 3-0, maar faalt.

Pelle laat zich in blessuretijd door kramp nog wisselen voor Bram Bentum. Het laatste fluitsignaal klinkt dan al snel.

Een offday voor DVOV en een al met al verdiende overwinning voor Waalstad. We zijn in ieder geval blij dat de wedstrijden er tegen dit team opzitten voor dit seizoen. Pelle verwoordde het later mooi in de teamapp. Deze wedstrijden horen erbij en met een jonge ploeg is wisselvalligheid een normaal verschijnsel. We hebben al mooie stappen gezet dit seizoen. Dus volgende week gaan we weer knallen op de Pink tegen Eerbeekse Boys.