De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Op een prachtige lentedag op de Pinkenberg mogen we aantreden tegen Excelsior Zetten, dat momenteel laatste staat. Maar dat zegt niet zo veel in deze competitie. Zo won laagvlieger Redichem vorige week van koploper Zutphen en midweeks ook nog van ESA. Na twee verliespartijen, een uitstekende wedstrijd tegen JVC Cuijk en een teleurstellende wedstrijd tegen Oeken, willen we vandaag erg graag weer eens drie punten bijschrijven, zodat we het mooie gat dat we inmiddels met de ondersten geslagen hebben intact houden.

De gebroeders Zico en Branco Sarucco zijn er vandaag helaas niet bij, maar we kunnen verder met een fitte selectie van start.

En dat wordt een valse start. Na een eerste kansje voor DVOV in de beginfase is er een aanval van Excelsior over rechts. Een lage voorzet wordt door de eerste Zettenaar volledig gemist, maar de bal valt voor de voeten van de tweede opgekomen man en die kan vrij inschieten: 0-1! Dat stond niet in het script.

DVOV blijft geduldig de aanval zoeken en creëert de nodige mogelijkheden, vooral voor onze aanvoerder Sander Beek, maar een doelpunt blijft uit.

Het is eigenlijk wachten op de gelijkmaker want DVOV domineert. In de 34e minuut lijkt het dan zover. Randell Tacke, in de spits gezet vandaag, neemt goed aan in de zestien, draait mooi weg en schiet in de verre hoek, maar de keeper strekt zich en kan de bal nog net tot corner tikken. Mooie redding!

De kansen voor DVOV rijgen zich aaneen. Vooral Sander Beek krijgt een paar goede kansen, maar de keeper en wat pech staan in de weg.

Uit een corner ziet Boas de Bloois zijn schot van de lijn gehaald worden en een tweede poging wordt nog net geblokt.

Na een eenzijdige eerste helft gaan we toch rusten met een achterstand.

Het strijdplan voor de tweede helft blijft ongewijzigd, want we spelen eigenlijk prima. Wel komen Dylan van Kuilenburg en Stijn Froling erin als verse krachten voor Sem Scheffler en Remi Brouwer.

En we gaan verder waar we gebleven waren. De tweede helft is nog maar net op gang als via een mooi één-tweetje tussen Stijn en Sander, de eerste een goede schietkans krijgt. Zijn schot mist echter net genoeg kracht en de keeper kan nog net met één hand de bal keren.

In de 53e minuut is het dan eindelijk loon naar werken. Uit een voorzet van Dylan kopt Randell in de verre hoek over de keeper de 1-1 binnen.

Vijf minuten later lijkt Boas te worden gevloerd in de zestien, maar we krijgen geen penalty.

In de tegenaanval valt de bal tussen keeper Luca Brugman en een verdediger. Luca twijfelt en is daardoor te laat. De Excelsior spits heeft plots een open doel voor zich en we schrijven de 1-2 al op, maar zijn schot eindigt op de lat! Hier zwijnen we enorm!

DVOV gaat onverdroten op zoek naar de voorsprong. Een aantal spelers van Excelsior lijken er al een beetje doorheen te zitten.

In de 68e minuut is het dan eindelijk zover. Een corner van Randell vindt Stijn en via hoofd en knie (?) gaat de bal in het net: 2-1! Dat mogen we niet meer weggeven!

Excelsior probeert nog wel aan te zetten, maar kan nauwelijks een fatsoenlijke aanval fabriceren.

De kansen blijven komen voor DVOV. Een schot van Dylan gaat snoeihard net naast en een kopbal van Boas wordt van de lijn gehaald. In de rebound schiet Pelle van dichtbij over.

In de 85e minuut toch nog een keer Excelsior met een aanval, maar dit keer is Luca resoluut en gooit zich op de bal voordat de aanvaller echt gevaarlijk kan worden.

Jeroen van Suylekom komt dan in het veld voor man of the match Randell Tacke.

De definitieve beslissing valt dan in blessuretijd als Dylan vrij voor de keeper komt te staan na een vlotte combinatie. Hij maakt het koel af: 3-1!

Een minuut later fluit de uitstekend leidende scheidsrechter af. Weer drie dik verdiende punten in de tas! Lekker hoor!

Dinsdagavond 29 maart spelen we om 20 uur op de Pinkenberg de inhaalwedstrijd tegen koploper FC Zutphen. Dat wordt vast weer een spektakel! Komt dat zien!