tel. 026-3620523

Een inhaalwedstrijd op dinsdagavond op de Pinkenberg. Tegen de koploper in de competitie nog wel. FC Zutphen. Die willen persé hogerop na een paar onafgemaakte seizoenen door Corona en dat lijkt ze dit jaar te gaan lukken, al doet vv Dieren ook nog steeds mee.

We zijn niet van plan om ons in te graven vanavond. We hebben niets te verliezen. Wie weet wat er mogelijk is als we een topdag hebben (en FC Zutphen een wat mindere dag)?

We hebben een bijna complete selectie. Alleen Jeroen van Suylekom is er niet bij wegens studieverplichtingen. Zo te zien zijn er meer supporters uit Zutphen dan uit Velp. Zal vast ook met de  interland Nederland-Duitsland te maken hebben.

DVOV begint in ieder geval goed aan de wedstrijd, al is FC Zutphen al in de 1e minuut gevaarlijk met een kopbal. Het spelbeeld is in balans en het tempo is hoog. Het is al snel duidelijk dat FC Zutphen allemaal snelle en technische spelers heeft. Het is enorm opletten voor hun snelle combinaties. Voorlopig hebben we er echter goed het oog in, al kunnen we niet helemaal voorkomen dat FC Zutphen de nodige mogelijkheden creëert. In de 15e minuut moet keeper Luca Brugman in twee keer redden op een hard schot.

Sem Scheffler wordt in de 20e minuut al gewisseld, want hij voelt zich niet fit. Dylan van Kuilenburg neemt zijn plek in.

Zutphen kopt in de 22e minuut met een boogballetje op de kruising en ziet een schot net naast ons doel gaan. Daarna begint DVOV aan zijn beste fase. Het heeft tot de 30e minuut zelfs een duidelijk overwicht. Combinaties worden geduldig en nauwkeurig uitgevoerd en dat leidt tot een paar goede kansen. Een schot van Randell Tacke, opnieuw met Sander Beek in de spits opgesteld vandaag, ziet dat zijn schot nog net wordt geblokt en de bal rakelings naast gaat. Uit de corner volgt een scrimmage en opnieuw gaat de bal net naast.

Dan neemt Zutphen het initiatief weer over en dreigt met een aantal snelle aanvallen. Onze verdediging verweert zich echter uitstekend.

Na een paar waarschuwingsschoten van Zutphen is het voor hen in de 36e minuut raak. Van 16 meter wordt de bal mooi binnen geschoten: 0-1. Helaas is het drie minuten later alweer raak. Opnieuw een afstandsschot, misschien nog mooier dan de eerste, vindt de kruising: 0-2.

Luc van Heumen blesseert zich net voor rust na een luchtduel, maar gelukkig kan hij verder.

Eigenlijk een prima eerste helft van DVOV. Erg jammer dat we kort voor rust zo snel twee treffers om de oren kregen. Maar we zitten nog in de wedstrijd. Remi Brouwer ruimt het veld voor Stijn Froling op de rechtsback positie.

Helaas kunnen we een snelle 3e treffer in de tweede helft van Zutphen niet voorkomen. In de 49e minuut wordt de spits met een mooie steekpass centraal voor het doel vrijgespeeld en die treft doel met een bekeken schuiver in de hoek: 0-3. Dat lijkt toch wel de definitieve beslissing.

FC Zutphen gaat op zoek naar een hogere score en DVOV krijgt steeds meer moeite het hoge tempo bij te benen.

In de 55e minuut komt Zico Sarucco in het veld voor Mees Kuipers, die geblesseerd uitvalt.

DVOV blijft het proberen. Een vrije trap van Pelle Ypinga wordt door Boas de Bloois verlengt in de handen van de keeper. Sander heft een schietkans, maar mikt te hoog.

FC Zutphen is dreigend met bijna elke aanval. In de 64e minuut vindt een corner vanaf links een Zutphenaar die feilloos inkopt: 0-4. We moeten nu de rug rechten, want anders wordt het alsnog een monsterscore.

En dat doen we ook. En snel. Twee minuten later krijgt Sander de bal in de 16 op links. Hij kapt naar binnen en passeert de 18-jarige derde keeper van FC Zutphen in de verre hoek: 1-4. Toch lekker!

Luca pareert knap een schot van dichtbij en een minuut later deponeert FC Zutphen een afvallende bal in ons doel, maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel.

In de 72e minut komt Branco Sarucco in het veld voor Pelle Ypinga, die de nodige kilometers op de teller heeft staan vanavond.

Het slotakkoord is ook voor Zutphen met een een intikkertje van dichtbij: 1-5.

Rui Kortlang, onze tweede keeper, komt in de 83e minuut als speler (!) dan nog Randell Tacke vervangen en maakt zo een bijzonder debuut in DVOV 1.

Een duidelijke nederlaag tegen een uitstekende tegenstander. Een maatje te groot. Toch kunnen we terugkijken op een prima wedstrijd, met name de eerste helft. We hebben goed gestreden en dapper vooruit gevoetbald. Hier kunnen wij alleen maar van leren.

Zaterdag treden we in Heelsum aan tegen Redichem dat de laatste weken uitstekende resultaten boekte met overwinningen op FC Zutphen en ESA en de laatste plaats inmiddels heeft overgedragen aan Excelsior Zetten. Het verloor vanavond wel van vv Dieren met 2-0, maar dat mag geen verrassing heten.

Dat wordt weer een geheel andere wedstrijd. Komt dat zien!